TV kuća Fox: Muppeti ispiru vašoj djeci mozak tako što ih uče da je naftna industrija zla



TELEVIZIJSKI prilog američke kuće Fox izazvao je mnogo pažnje u SAD-u ovih dana. TV kuća dovela je dva stručnjaka da im gostuju u središnjim vijestima kako bi javnosti objasnili da film "The Muppets" djeci "ispire mozak" i uči ih mnogim pogrešnim stvarima. A pod tim misle da se djecu uči da je naftna industrija zla te ih, prema njihovim riječima, navodi na to da od malih nogu steknu negativan stav o naftnoj industriji.

Naime, u filmu slavne lutke iz kazališta Muppet moraju iseliti jer je bogati poduzetnik tamo našao naftu te planira napraviti bušotinu. Naravno, slavne lutke pokušavaju spriječiti taj nemili događaj i zaštititi mjesto na kojem žive i rade već desetljećima.

Međutim, analitičari smatraju kako je cijeli scenarij dobro smišljena propaganda u borbi protiv "amerikanizma" koja djecu uči krivim stavovima te da uopće nije riječ o predivnom dječjem filmu koji se u kina ide gledati s cijelom obitelji već plan redatelja i scenarista da promijene i oblikuju novu američku budućnost putem utjecaja na mlade mozgova.

Na pitanje voditelja vijesti "Iskorištava li liberalni Hollywood sukob klasa da ispire mozak našoj djeci?" uslijedio je odgovor: "Da! U novom filmu `The Muppets` želi se ilustrirati kako zbog naftne industrije živimo u teškom, ciničnom svijetu i to zahtjeva teški i cinični pothvat. Oni koriste svoju propagandu i pokušavaju korumpirati cijelu generaciju krivim informacijama. Roditelji, ako želite zaštiti svoju djecu, nemojte ih voditi da gledaju taj film. To je oružje dizajnirano da prevari vašu djecu i uvjeri ih da su naftna industrija kao i kapitalistička Amerika zli", komentirali su analitičari Bolling i Gainor. 

Zanimljivo je i kako su na kraju sugerirali roditeljima koje animirane filmove bi trebali dati djeci da gledaju, a svi odreda su napravljeni u Foxovoj produkciji poput "Alvin And The Chimpmunks".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.