Odvjetnik tvrdi: "Hrvat postao milijunaš jer Trump nije htio da pobijedi crnac"

Foto: Press

U SVOJIM memoarima naslova Disloyal bivši Trumpov odvjetnik Michael Cohen osvrnuo se na prvu sezonu showa Pripravnik u kojoj je pobjedu odnio Hrvat Bill Rancic te ga optužio da je Hrvata za pobjednika odabrao zbog - rasizma.

Prva sezona Trumpovog showa o poslovanju bila je veoma popularna te je tu emisiju automatski pretvorila u hit, a Billa Rancica koji je uz titulu pobjednika odnio i nagradu od milijun dolara pretvorila u zvijezdu. Uz Rancica se u finalu borio Afroamerikanac s diplomom s Harvarda Kwame Jackson.

Finalni zadaci bili su organiziranje koncerta Jessice Simpson za Jacksona te za Rancica organiziranje celebrity turnira golfa. Jackson je tad odabrao Omarosu Manigault-Stallwort da mu pomogne, Afroamerikanku koju je Trump ranije izbacio iz showa, a mnogi su smatrali da je to razbjesnilo Trumpa te da je zbog toga odabrao Rancica kao pobjednika.

Bilo je i tvrdnji da je Rancic odabran jer je rođen u Chicagu, a Trump je nudio posao vođenja njegovog hotela upravo u tom gradu. No, odvjetnik Cohen u memoarima piše da je u pitanju bilo nešto sasvim drugo.

"There was no way I was going to let this black f*** win", točan je citat koji Cohen iznosi u memoarima, a o kojima piše Daily Mail. Odnosno, u slobodnom prijevodu: "Nije bilo šanse da pustim tog crnca da pobijedi."

Jackson je u jednom kasnijem intervjuu na pitanje smatra li da je rasa imala utjecaj na njegov plasman u tom showu rekao da "u to vrijeme nije tako mislio, ali da sad misli".

A Omarosa Manigault Newman, koja je Jacksonu pomagala tijekom finalnog zadatka, u svojim je memoarima ranije tvrdila da je Trump nekoliko puta tijekom snimanja showa koristio riječ "crn*uga" te tvrdi da postoje i audiozapisi toga.

Inače, u ranijoj izjavi za Washington Post o memoarima glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany napala je Cohenov kredibilitet: "Michael Cohen je osramoćeni prevarant i odvjetnik izbačen iz odvjetničke komore, koji je lagao Kongresu. Izgubio je sav kredibilitet, i nije čudno to što u svome posljednjem pokušaju nastoji profitirati od laži."

Trump Hrvatu pomogao da postane milijunaš

Bill Rancic pobjedu u Pripravniku odnio je 2004. godine. Show je pratio 16 odabranih kandidata u borbi za posao iz snova. Pripravnik se prikazivao jednom tjedno, a na kraju svake epizode Donald bi najslabijoj karici teatralno rekao: "Otpušten si."

Show je u SAD-u odmah postao hit, a jedini čovjek kojem Donald nije uputio otrovnu strelicu te godine bio je Bill Rancic, američki Hrvat koji je dobio posao za koji se te godine natjecalo više od 250 tisuća ljudi.

Bill Rancic rođen je i odrastao u Chicagu i njegovi su se snovi počeli ostvarivati zahvaljujući Donaldu, jer je nakon Pripravnika i posla u jednoj Trumpovoj firmi postao prava zvijezda u medijima, ali i uspješan poslovni čovjek, čije se bogatstvo danas procjenjuje u milijunima dolara.

Bill je u braku s američkom TV zvijezdom Giulianom Rancic, a zajedno su snimali i reality show. Bill i Guiliana jedan su od najmoćnijih američkih TV parova, a osim što se bave televizijskim poslom, u svom vlasništvu imaju i lanac restorana te produkcijsku kuću.

Zajedno imaju sina Edwarda Dukea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.