Trudna Belma Džomba: Proživljavam najljepše trenutke u životu i uživam u svakom



NEKADAŠNJA televizijska voditeljica te supruga rukometaša Mirze Džombe, Belma, u intervjuu za Index progovorila je o svom životu nakon televizije, bračnom životu te svojim planovima za budućnost. Lijepa Belma, koja je trudna te očekuje prinovu ovog proljeća, nije htjela govoriti o trudnoći, ali nam je ipak otkrila koje planove ima nakon porodiljnog te u kojim vodama, osim televizijskim, se vidi. Priznala je i kako se vratila na Pravni fakultet kojem se intenzivno posvetila baš kao i kuhanju te pripremanju slastica za svog Mirzu.



Za početak, kako si?


Jako dobro. Trenutno u navijačkom raspoloženju.

Kako se snalaziš u bračnoj luci?

Izvrsno!

Nedostaje li ti posao koji si radila?

Televizija je moja prva ljubav. A kažu da se ona nikad ne zaboravlja. Naravno da mi nedostaje, prije su mi dani bili ispunjeni snimanjima, pisanjem teksta, traženjem novih gostiju za emisije... Onda kada to prestane sačinjavati svakodnevicu, naravno da vam nešto fali. Ali ne mogu reći da mi je žao što se sada sve promijenilo. Uživam u nekim drugim, novim stvarima. Mlada sam, za sve ima vremena.

Je li ti neobično što te kamere ne prate u stopu?

Neobično mi je što nema moje snimateljske i producentske ekipe sa mnom od osam ujutro do kasno uvečer. Lako za kamere, ljudi su ti koji su sačinjavali dan.

Je li olakšanje to što više ne moraš u svakom trenu razmišljati o tome kako izgledaš?


Moj izgled na snimanjima ne razlikuje se previše od mog dnevnog izdanja. Naime, snimajući "Večeru za 5" cijelo vrijeme provodili smo na terenu gdje nije bilo tima šminkerica i frizera već se moj izgled bazirao na prirodnom. Neka su snimanja drugih emisija iziskivala malo dugotrajnija uređivanja no nisu bila prečesta.

Nedostaje li ti što iz života koji si prije vodila?

Trenutno sam u fazi života u kojem mi ništa ne nedostaje. Proživljavam najljepše trenutke, i uživam u svakome.

Planiraš li se vratiti televizijskom poslu nakon porodiljnog?

Imam puno planova. Ne znam što će se od njih ostvariti, jer nisam ja jedini faktor koji o njima odlučuje. Ali svakako bih se i dalje u budućnosti voljela baviti televizijom. Televizija je medij s bezbroj lica, a ja se vidim u svakom.

Jesi li razmišljala o tome da kreneš u neke druge projekte osim TV voditeljstva?

Trenutno sam se posvetila faksu i opet se vratila u studentske klupe. Mislim da je bilo dosta izvlačenja pred profesorima. Pripremam posljednje ispite i dovršavam ono što sam davno trebala napraviti. Sigurno da će pravo biti jedan od pravaca kojim bi moja karijera mogla krenuti. I televizija i pravo preozbiljne su profesije da bih između njih mogla žonglirati. Doći će vrijeme kada ću se isključivo za jednu profesiju morati odlučiti.


Održavaš li kontakt s kolegama koje si stekla radeći na televiziji?


Održavam kontakte sa svim ljudima s kojima sam nekad radila.

Nedostaju li ti prijatelji koje si stekla u  u raznim gradovima u kojima si živjela?


Ako mi netko nedostaje, nazovem ga i idemo na kavu. Trenutno živim u Zagrebu pa mi više nedostaju moji najbliži koji su u Rijeci. Iako i to lako riješim. Ipak je Rijeka udaljena tek sat i pol vožnje. A sada imam vremena za putovanja.

Družiš li se s drugim ženama rukometaša, s kim si najbliža?

Družim se sa dosta njih. Trenutno mi je najbliža (živi nekoliko zgrada od nas) Ana Šego, supruga vratara Marina Šege.

Što ti je ostalo u najboljem pamćenju u Poljskoj?

Sve. Svaki trenutak u Poljskoj bio je trenutak za pamćenje. I nemojte me krivo razumjeti i misliti da je to bilo godina dana samo dobrih stvari. Bilo je tu jako puno nesreća, ozljeda, nezadovoljstva. Ali sada kada gledam na njih, svaki bih ponovila. Bez obzira što zvuči kao fraza, nakon Poljske, mislim da mogu živjeti u bilo kojem kutku svijeta.

Koja je razlika između Poljaka i Hrvata, po tvom mišljenju?

Poljaci su na prvu hladni, zatvoreni, odbojni... Ali ako vas puste da im se približite, upoznajete prave prijatelje, spremne pomoći u bilo kojim uvjetima. Iako sam na početku bila malo razočarana njihovim ponašanjem, ubrzo su me razuvjerili. Moram priznati da sam tamo stekla puno više pravih prijatelja nego sam ikad očekivala.

Jeste li kušali njihovu autohtonu kuhinju i koja vam je bolja, naša ili njihova?

Da, živjeli smo tamo godinu dana i pokušali smo što više upoznati njihovu kulturu. Pa tako i kuhinju. Volim sve probati, kušati, ali iskreno, nije me posebno impresionirala.



Kuhaš li, voliš li kuhati?


Kuham i volim. Slani sam tip i nikada nisam pripremala torte i kolače. Sada sam se tome posvetila više, iako ih još uvijek nisam počela jesti...

Kako dragi komentira tvoju kuhinju i što najviše voli?


Moj Mirza nije zahtjevna osoba, njemu je lako ugoditi... Nikad ne kritizira i sve voli, samo zavisi o danu. Čisti primjer kako se suprotnosti privlače.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.