Foto: Press
U UTORAK navečer, članovi žirija ustvrdili su da su natjecatelji uspješno prošli zadatak, iako nijedan par nije dobio najvišu moguću ocjenu. Svako jelo imalo je svojih nepravilnosti, ali je bilo ukusno, pa stoga ne čude relativno visoke ocjene žirija. Od mogućih 40 bodova, najviše su dobile Ružica i Barica – za svoju verziju Nikolininog i Ottovog purećeg vrata u saftu dobile su 36 bodova.
Ivan Pažanin i Tomislav Špiček priznali su da se ne sjećaju da su uopće kušali navedeni recept, iako su obojica bili u žiriju, a za koji su Riječanka i Zagrepčanin dobili čak tri desetke. Svejedno su pohvalili jelo Zeličanki te naveli nekoliko zamjerki kojih u originalnom receptu nije bilo, poput toga da se tikvice nisu trebale ribati već izrezati na kockice te da su chia sjemenke potpuno nepotrebne u ovom jelu.
"Ružica i Barica snalaze se s apsolutno svime što se stavi pred njih. Mislim da one ne gledaju na hranu kao nešto moderno, već kao na nešto što im se sviđa ili ne sviđa. Danas su se očigledno ulovile nečega što im se sviđa i napravile su jako dobar posao. Nikolina i Otto sad nemaju isto mišljenje kao žiri, ali mi gledamo na sve te stvari malo drugačije…", otkriva Mate Janković zbog čega je žiri "pucama" dao četiri devetke.
S druge strane, Ružica i Barica nisu bile zadovoljne Davorkinom i Vjekinom izvedbom njihovog jela. No njihov prigovor da polpete Splićanki nisu rahle opovrgnuo je sam žiri.
"Jelo je izvrsnog okusa! A polpete su kao duša mekane! No vama fali malo finoće u svemu, da vam jela budu vizualno lijepa, ali okusi su tu", rekao je Špiček, a s njime su se složili i ostali članovi žirija koji su obitelji Letica dali ukupno 35 bodova.
Nikolina i Otto dobili su 34 boda za Andrejin i Barbarin recept s jabukama, Loreta i Ivana 33 boda za Davorkin i Vjekin recept s purećim krilima s čičokom, a Andrea i Barbara 31 bod za Loretin i Ivanin recept za janjetinu s bižima i papršnjak