Torrent sajtovi su neuništivi: Pet alternativa ugašenom Kickassu

Screenshot: YouTube

TORRENT stranice pale se i gase, a u posljednjih dva mjeseca izgubili smo najposjećeniji torrent site Kickass kao i najveću tražilicu torrenata torrentz.eu.

Ipak, torrentima je jednostavno nemoguće stati na kraj. Kad se jedna stranica zatvori, aktiviraju se njezine takozvane mirror stranice. Ovo je pet trenutno aktualnih i vrlo popularnih torrent stranica.

Kickass - da, ovaj isti koji je nedavno zatvoren. Tako internet funkcionira, kad se zatvori jedna torrent stranica, niknu barem dvije nove.

The pirate bay – „Sharing is caring“ poznata je fraza koja asocira na jedan od najposjećenijih sajtova ovog tipa. Tijekom godina imala je uspona i padova, ali konstantno održava popularnost. Financira se donacijama i reklamama, a o njoj je snimljen i dokumentarni film TPB: AFK.

ExtraTorrent – je sajt koji navodno ima najveći broj sadržaja koji je moguće s njega skinuti. Broji preko tri milijuna jedinstvenih posjeta mjesečno.

Isohunt – stranica stara gotovo koliko i torrenti sami. Ugašena je još prije tri godine, no nedavno se vratila potpuno redizajnirana, a osim torrenta sad ćete na njoj pronaći i forum s raspravama o sadržaju koji možete skinuti.

Bitsnoop – je stranica koja nije toliko razvikana, ali popularnost joj raste jer navodno jedina čisti bazu od torrenta koji nemaju seedera, koji su spam ili iza kojih se krije lažni sadržaj. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.