Tko je Nicole Shanahan? Muskova navodna ljubavnica odrasla je na kuponima za hranu

Foto: Profimedia

NICOLE SHANAHAN odvjetnica je iz Kalifornije i poduzetnica u Silicijskoj dolini koja je navodno imala kratku aferu s osnivačem Tesle prošlog prosinca, što je bio razlog zbog kojeg je njezin suprug, suosnivač Googlea Sergey Brin, podnio zahtjev za razvod, ali i prekinuo dugogodišnje prijateljstvo s Muskom.

Brin i Musk inače su dobri prijatelji, što je potvrdio i Musk na svom Twitter profilu nazvavši skandal oko afere "totalnim sranjem". Musk tvrdi kako je vidio Nicole samo dvaput u posljednje tri godine, no to nije zaustavio nagađanja.

Tko je Nicole Shanahan?

Prije nego što se našla u centru afere milijarderskog ljubavnog trokuta između dvojice najbogatijih muškaraca na svijetu, Shanahan je bila poznata kao osnivačica ClearAccessIP-a, tech tvrtke koja koristi umjetnu inteligenciju za upravljanje patentima. Kompaniju je prodala 2020., navodi NY Post.

Također je osnivačica filantropske zaklade Bia-Echo koja promovira reformu kaznenog pravosuđa, zalaže se u borbi za održivu budućnost te podupire istraživanja plodnosti i produženja reproduktivne dobi žena u srednjim 30-ima.

Zamrznula svoje embrije

Shanahan je i sama progovorila o problemu začeća s kojim se borila te neuspjelim pokušajima in-vitro oplodnje.

"Baš poput mnogih drugih žena koje nisu bile spremne osnovati obitelj u ranim 30-ima, i ja sam odlučila uzeti stvar u svoje ruke i zamrznuti embrije. Međutim, nakon tri neuspjela pokušaja u stvaranju embrija i 30-ak posjeta klinikama za in-vitro oplodnju, shvatila sam da nisam snažna koliko sam mislila", izjavila je jednom prilikom dodajući kako se posvetila pomaganju budućim generacijama žena da imaju više izbora od nje.

Još uvijek aktualna supruga suosnivača Googlea naposljetku je uspjela roditi djevojčicu krajem 2018., a iste se godine udala za oca djeteta, Sergeya Brina. Ovo joj je drugi brak, a prethodno je bila udana za jednog izvršnog direktora financija.

Teško djetinjstvo

Poduzetnica je porijeklom iz Oaklanda u kojem je provela teško djetinjstvo odrastajući na kuponima za hranu. Kći je kineske imigrantice i oca koji se borio s mentalnim problemima.

Shanahan je u intervjuu za magazin Modern Luxury izjavila kako je morala sama shvatiti kako svijet funkcionira: "Većinu mog djetinjstva roditelji su bili nezaposleni, nisam imala nikakvu roditeljsku podršku, a s ocem koji je patio od mentalnih problema bilo je mnogo kaosa i straha".

Sa samo 12 godina radila je u restoranu, a nakon odvjetničke diplome radila je kao specijalist u izradi patenata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.