Tinejdžerski genijalac odbio 200 milijuna kuna za svoju ideju: "Bill Gates bi se trebao zabrinuti"

Screenshot: YouTube

DA vam je netko kao 14-godišnjaku ponudio 20 milijuna funti za vašu ideju, uzeli biste ponuđeno i ne osvrtali se. No, Taylor Rosenthal odlučio je zadržati svoju ideju za sebe i odbiti ogroman novac.

Mladi Amerikanac bio je na bejzbolskom turniru kada je vidio da je jedno dijete ozlijeđeno, piše Mirror. Želio mu je pomoći, no nije znao gdje se nalazi najbliža kutija za prvu pomoć. Tada se dosjetio svoje milijunske ideje – automati u kojima bi se prodavali setovi za prvu pomoć.

Tinejdžerski poduzetnik već je prikupio 69 tisuća funti od ulagača, a automate će prodavati po cijeni od 3800 funti. Jedan zabavni park već sada su naručili sto primjeraka, a Taylor će zaraditi dodatan novac i od prodaje oglasnog prostora na automatima. Ako će i ostali zabavni parkovi slijediti taj primjer, Taylora čeka mnogo isporuke i ogromna zarada. Ponudu od 20 milijuna funti dobio je od neimenovane zdravstvene tvrtke, no odlučio ju je odbiti i sam razvijati svoj posao.

"Nevjerojatno je gledati Taylora kako tijekom godina izrasta u samouvjerenog i sposobnog poslovnog čovjeka. I uz sav ovaj uspjeh, ostao je skroman i spreman pomoći drugima. Ima samo 14 godina. Bill Gates bi se trebao zabrinuti", rekla je njegova učiteljica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.