Test za "genije": Koji oblik se najbolje uklapa na mjesto upitnika?

Screenshot: YouTube

TEST za "genije" privukao je puno pažnje nakon što je objavljen na YouTube kanalu Mind Your Decisions, gdje je u manje od tjedan prikupio više od 500 komentara.

Presh Talwalkar, koji stoji iza kanala poznatog po objavljivanju zadataka i mozgalica, koji prati više od 1,1 milijun ljudi, objasnio je kako je test za "genije" uočio na sajtu Puzzling Stack Exchange, na kojem ljubitelji mozgalica jedni drugima postavljaju zadatke.

Zadatak glasi: Koji od navedenih oblika se najbolje uklapa na mjesto upitnika?

Talwalkar je objasnio da kod ove vrste zadataka nedvojbeno ima više potencijalno točnih rješenja, stoji li iza njih logika. Dodaje da rješenje s kojim se najviše ljudi slaže leži u gledanju oblika kao slagalice. Prema toj logici, samo je jedan točan odgovor. Pogledajte u snimci.

Na navedenoj stranici za razmjenu mozgalica još jedan zadatak privukao je puno pažnje. Naime, objavljen je prije više od tjedan dana, a autor kaže da nitko još uvijek nije dao zadovoljavajući odgovor. Želite li malo naprezati moždane vijuge, bacite pogled ispod i probajte zaključiti što dolazi na mjesto upitnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.