Terme Tuhelj otvorile novi hostel i vratile velebni Murtićev mural na poklopcima štednjaka

Foto: Press

TERME TUHELJ odlučile su proširiti svoje smještajne kapacitete, otvorenjem hostela Vila (i vilenjaka) u koji je uloženo 50.000 eura. U njegovih šest soba moguće je smjestiti 22 osobe, a u Termama računaju da će to najvjerojatnije biti mlađa publika i oni koji na odmor dolaze s ciljem da vide više za manje novca.

Hostel Vila tek je prva u nizu investicija Termi Tuhelj i njihove matične kompanije, Termi Olimia. Sljedeće godine u Tuheljske toplice uložit će se 150 tisuća eura u uređenje bazena s novim atrakcijama, dok će Olimia uložiti milijun eura u obnovu hotela Sotelia. Olimia planira i veliki pothvat za 2017. godinu.

"Povodom proslave 50. obljetnice Termi Olimia planiramo potpuno porušiti bazenski kompleks Termalia i napraviti novi. Ono što je Olimia za zaljubljene, to će biti Termalia za obitelji", najavio je direktor Termi Olimia Florjan Vasle.

U Olimiji je u prvih deset mjeseci ove godine ostvareno 14,2 milijuna eura prihoda, što je porast od dva posto u odnosu na prošlu godinu. Terme Tuhelj su pak u istom periodu ostvarile pet milijuna eura prihoda, što je porast od 7,5 posto.

Osim hostela, Terme Tuhelj mogu se pohvaliti još jednom novošću. Najveća slika u emajlu u Hrvatskoj, 42-metra dug mural Ede Murtića sastavljen od 324 poklopca Končarovih štednjaka iz 1980-ih, restauriran je i vraćen na staro mjesto u kompleksu zatvorenih bazena Termi Tuhelj kao jedinstvena umjetnička atrakcija. Dio je to Art&Spa programa Termi, dodatne ponude koja se bazira na spajanju wellnessa i umjetnosti.

"Mi smo već koketirali s umjetnošću, no to je tek sad poprimilo formu. Imali smo sreću da smo naslijedili jednu kuriju, dvorac Mihanović, pored kojeg smo postavili bistu i uredili šetnicu jer smo htjeli pokazati da je on tuda lutao dok je pisao stihove Lijepe naše", rekla je direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar.

U sklopu programa, Terme su ostvarile suradnju sa Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka, a otvorena je izložba fotografija Fotosofia Damira Hoyke.

"Ono što je neprocjenjivo za Fotosofiju i moje scenariste, a onda i za mene, je to što zaista ovdje imamo prekrasne uvjete za rad. Postoji velika raznolikost scena te je velika mogućnost izražavanja i realizacije raznolikih ideja. Drugo, kod ljudi koji ovdje rade i najluđe zamisli su naišle na razumijevanje. Primjerice, jedna scenaristica je zamislila da za finalnu izložbu snimi fotografije čovjeka pobojanog u blato i čovjeka obojanog u bijelo. U tri ujutro su smislili boju za tijelo i nabavili iz kuhinje razne boje", ispričao nam je Hoyka.

Terme Tuhelj proglašene su ove godine najboljim spa liječilištem u Hrvatskoj te drugom najvećom atrakcijom godine kad je riječ o rekreaciji i zabavi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.