Tako je govorio Oliver: Svemu smo se radovali, oni se sad vesele samo iPhoneu

Filip Brala/Pixsell

HRVATSKA je u nedjelju ostala bez Olivera Dragojevića. Jedan od najvećih glazbenika u povijesti ovih prostora imao je toliko hitova da Radio Dalmacija već četiri dana pušta samo Oliverove pjesme uz minimalan broj ponavljanja, a Splićani i Korčulani imaju toliko anegdota s pjevačem da ih prepričavaju od nedjelje.

Tuga u Veloj Luci ne prestaje otkako je Oliver umro, a budući da je poznavao sve mještane i nikad nije htio da ga smatraju zvijezdom, danas ga oplakuju svi. Sahranjen je danas na groblju sv. Roka u Veloj Luci, koja mu je bila najdraže mjesto na svijetu.

Oliver je rođen u Splitu, gdje je proveo djetinjstvo, ali je svako ljeto u svom životu provodio u Veloj Luci. Prošle godine Oliver je napravio presedan i odlučio dati intervju za RTS u kojemu se prisjetio djetinjstva, mladosti i svojih početaka na glazbenoj sceni.

Tom prilikom je otkrio da je 11 Dragojevića u jednom trenutku živjelo u jednom malom stanu sa psom, ali da je skromni život donosio i puno radosti. Novinarka ga je podsjetila na početke njegove karijere kada je renovirao svoj stančić i puštao fotografe da snime pločice koje je kupio za uređenje jer su takve stvari u bivšoj Jugi bile teško dostupne.

"Sjećam se toga. Pločice o kojima govorite preko granice je prevezao jedan moj prijatelj Slovenac, a ja sam u svom autu imao toliko stvari za stan da sam vozio pognute glave. Strašno sam se veselio tim pločicama. Svemu smo se veselili u to vrijeme. Oni se danas vesele samo iPhoneu, iPadu..."

Oliver je u istom intervjuu rekao da su i njegova djeca vrlo skromna. U vrijeme njegove najveće slave prijatelji njegova najstarijeg sina nisu uopće znali tko mu je otac.

"Moj sin i ja smo jednom prošli splitskom rivom i vidjeli su nas neki njegovi prijatelji. Kasnije se on sastao s njima, a oni su ga pitali "Čovječe, pa otkud tebe s Oliverom?".

Oliver je tom prilikom priznao da obožava svoje unuke i da često ide po njih u vrtić. Često je znao i zapjevati djeci u vrtiću, i to najčešće pjesmu "Zeko i potočić".

"Njima je to super. Djeca su najbolja publika", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.