Superplanty je novi plant based plejs u Zagrebu. Sendvič s lososom bez lososa je hit

Foto: Press

KOD Trga Francuske Republike i Keglića, na adresi Vladka Mačeka 2, ovih dana otvoren je novi veganski bistro u Zagrebu. Ispred bistroa Superplanty stoji natpis “ovo su naši prvi dani.”

Ovaj dio grada sa Superplantyem, uz sjajnu craft cvjećaru Đardin, veliki dućan zdrave hrane Garden, popularni Cogito (a uskoro se otvara i obećavajući Lončić), sve je bliže tome da postane nova Martićeva.

Dok je veganska hrana često industrijski procesuirani junk food, duboko prženi nutritivni horor ili bezukusna dosada, Superplanty obećava istovremeno superfinu i superzdravu hranu.

Superplanty tako nudi zdrave smoothie bowlove s ekstra granolom koju sami rade, sourdough sendviče s “dimljenim lososom” od mrkve i “sirom” od indijskih oraščića, tofu scramble (veganska kajgana), homemade energetske kuglice… I to je sve samo početak, kažu.

Sudeći po komentarima prvih posjetitelja, sendvič s “lososom i kremastim sirom” u kojem nema ni lososa ni sira je apsolutni hit. Cijene slanih jela su desetak eura, a bowlova 8 eura. Nekima vjerojatno preskupo, ali mnogima će okus opravdati cijenu.

Spiced Golden Latte, kombucha i organska vina

Ni pića ne odudaraju od filozofije Superhealthy & Supertasty. Uz kolumbijsku specialty Arabica kavu (prekiselu za okus staromodnije publike naviknute na Franck ciglicu) za pripremu macchiata, cortada i cappuccina koriste mlijeko koje svakodnevno sami rade od badema, zobi i datulja. Tu su i ekstravagantnija topla pića Spiced Golden Latte s kurkumom, kardamomom i cimetom te Red Velvet Latte s kakaom i ciklom.

U ponudi su i nagrađene Ekipa Kombuche, ali i nekoliko zanimljivih etiketa organskih vina, od kojih je vino kuće srpski Bikicki, koji toče na čaše, korektnih 5 eura 1dcl.

Ako navratite samo po kavu, ili ste naprosto ušetali žedni, uz šank se možete besplatno poslužiti vodom s limunom, koliko god vas volja - lijepa gesta u doba uobičajene prevare zvane flaširana voda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.