Steve Wozniak: Na kraju života želim se sjećati ovih trenutaka, ne bogatstva i Applea

Foto: Profimedia

Suosnivač Applea Steve Wozniak kaže da, na kraju života, sreću neće mjeriti "veličinom tržišne vrijednosti Applea ili svojim osobnim bogatstvom", već "šalama i smijehom koje je podijelio s obitelji i prijateljima". Rekao je to diplomantima Sveučilišta Colorado Boulder tijekom govora na dodjeli diploma prošlog tjedna. 

U svom govoru Wozniak je prepričao članak koji je jednom pročitao o bivšem izvršnom direktoru Viacoma, Sumneru Redstoneu. "Letio je u jedan grad kako bi prodao kompaniju za milijardu današnjih dolara, a zatim letio u drugi... Pomislio sam: 'ow. Imati takvo bogatstvo i moć, je li to nešto što bismo htjeli na kraju života?'" započeo je 73-godišnjak. "Odgovor je bio - ne", brzo je zaključio.

"Želim se prisjećati smijeha"

"Želim umrijeti prisjećajući se šala, smijeha i zabave koju sam doživio. Odlučio sam da život za mene nisu postignuća, već sreća", objasnio je. Studentima je ponudio i jednostavnu "jednadžbu". "S=O-M, sreća je osmijeh minus mrštenje", našalio se. Wozniak je 1976. sa Steveom Jobsom osnovao Apple.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.