Bogata frendica žene Darija Srne ekspresno izbačena iz nadzornog odbora zbog rasističke poruke

Foto: Instagram

RUSKA dizajnerica Uljana Sergejenko našla se na meti kritika zbog poruke blogerici Miroslavi Dumi, inače bliskoj prijateljici Mirele Forić, supruge Darija Srne, koju je Duma objavila na Instagramu. Zbog te je poruke ekspresno izbačena iz nadzornog odbora jedne modne tvrtke.

"Mojim 'niggas in Paris'", piše u poruci koju su mnogi iz svijeta mode okarakterizirali kao rasističku zbog riječi "nigga" koja uglavnom ima pogrdno, rasističko značenje. Iako se Uljana referirala na pjesmu Kanyea Westa Niggas in Paris, za mnoge je ovo potpuno neprihvatljivo te su od dizajnerice odmah tražili objašnjenje.

Oglasila se čak i Naomi Campbell koja je prozvala Uljanu na Instagramu i poručila da "joj je bolje da ovo nije istina". Uljana se zatim ispričala putem društvenih mreža.

"Jutros kad sam se probudila mobitel mi je bio pun uvredljivih poruka poput "zaslužuješ najgore u životu", "umri bijelo smeće", i tako dalje... Rođena sam u malom gradiću na istoku Kazahstana, kći mi je napola Armenka, nikad nisam dijelila ljude na crnce i bijelce. Kanye West mi je jedan od najdražih pjevača, a NP jedna od najdražih pjesama. I da, ponekad se zovemo riječju N kad želimo vjerovati da smo cool poput tipova koji to pjevaju. Veoma mi je žao zbog svih koje sam uvrijedila. Mira mi je draga prijateljica i čak ni činjenica da je tako naivno objavila moju privatnu poruku njoj na društvenim mrežama pokazuje da nismo mislile ništa loše i da nismo bile svjesne posljedica. Naučila sam svoju lekciju i zahvalna sam na njoj. Dovoljno je ljutnje na svijetu, molim vas, možemo li je zaustaviti ovdje?" poručila je.

Međutim, njezina isprika nije baš dobro prošla kod ekipe na društvenim mrežama pa ju je veoma brzo - izbrisala. "Ovo je vjerojatno najgora isprika za rasizam koju sam ikad pročitao", poručio je jedan tviteraš.

Na svom profilu ispričala se i Miroslava Duma koja je objavila spornu poruku.

Međutim, ni njezina isprika nije prošla pa je ekspresno uklonjena s položaja člana uprave modnog brenda The Tot, a to je na svom Instagramu objavila Nasiba Adilova, osnivačica brenda.

"U Totu smo šokirani uvredljivim i rasističkim postom koji je objavila Miroslava Duma tijekom Tjedna mode u Parizu. Ovo ni na koji način ne predstavlja stavove i vrijednosti Tota. Kulturalna referenca ili ne, rasizam u bilo kojoj formi je nedopustiv, bez obzira na to je li bio slučajan ili namjeran. Riječi su moćne i bole. Sa stupanjem na snagu odmah, uklonili smo Miroslavu Dumu iz odbora naše kompanije", stoji u objavi.

Inače, Duma je jučer u Parizu pozirala upravo sa Srninom suprugom Mirelom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.