Slavni glazbenik optužen za slanje eksplicitnih poruka maloljetnici: "Diraj se"

Foto: Guliver Image/Getty Images

THE NEW YORK TIMES objavio je priču o glazbeniku Ryanu Adamsu, bivšem suprugu glumice i pjevačice Mandy Moore, u kojem ga optužuju za razmjenjivanje seksualnih poruka s maloljetnicom.

Sedam žena i desetak njegovih suradnika progovorili su o njegovom manipulativnom ponašanju, navodeći da je Adams mladim glazbenicama nudio priliku za ostvarivanje karijere, ali ujedno tražio seksualne usluge. U nekim slučajevima bi postajao i osvetoljubiv nakon odbijanja, tvrde da je verbalno i emotivno zlostavljao te žene te ih uznemiravao putem društvenih mreža i poruka. 

"Glazba je za njega bila dio kontrole", kažu njegove navodne žrtve.

2013. godine Adams je počeo korespondenciju s mladom obožavateljicom, tada 14-godišnjom basisticom Avom, koja je već pokušavala ostvariti glazbenu karijeru. Počeli su se dopisivati online, no brzo se njihov razgovor o glazbi pretvorio u razmjenjivanje grafičkih poruka. Ava kaže da su kasnije prešli na Skype, a Adams bi joj pokazivao dijelove svog tijela tijekom telefonskog seksa.

U vrijeme kad je Ava imala 15 i 16 godina, razmijenili su 3217 poruka. U nekima od njih se Adams raspitivao za njezinu dob, ona mu je ponekad govorila da je starija nego što je bila, no prema porukama se nije činilo da je uvjeren u to, piše Times.

"Upao bih u nevolju kad bi netko saznao da ovako pričamo", napisao joj je 2014. godine. Adamsov menadžer poriče sve optužbe, no nakon što je članak izašao, glazbenik je objavio niz tvitova u kojima se "ispričava svima koje je na neki način povrijedio".

"Osjećala sam se usamljeno, a on je bio cool i prijateljski raspoložen", kaže Ava koja danas ima 20 godina. Ona od devete godine svira bas, s 12 godina već je putovala s obitelji i odrađivala gaže s poznatim glazbenicima. Školovala se kod kuće jer su je u školi vršnjaci zlostavljali. Otac joj je preminuo kad je imala 13 godina.

Adams je za nju predstavljao snove.

Kad je navršio 40 godina, a ona ulazila u 16., napisao joj je: "Zašto više ne dobivam tvoje slike? Oduševljavala si me."

Za njene dijelove tijela imao je nadimke. "Da ljudi znaju za ovo, rekli bi da sam kao R. Kelly. LOL", napisao joj je nekoliko dana kasnije.

Samo 10 minuta nakon te poruke, stvari su postale eksplicitne. "Želim da diraš svoju bradavicu. I reci mi da me tvoja mama neće ubiti ako sazna da smo se ikad dopisivali", rekao joj je. Ava mu je nekoliko puta govorila da ima 18 godina, on je tražio identifikaciju, ali nikad je nije dobio.

Pjevač preko odvjetnika poriče bilo kakvu komunikaciju takve vrste te kaže da "nije bio svjestan da komunicira s maloljetnicima, ako je do toga i došlo".

Za poruke slične vrste optužuje ga i glazbenica Phoebe Bridgers, koja je u to doba imala 20 godina. Tvrdi da ju je nakon nekog vremena počeo emotivno zlostavljati, pa čak i prijetiti samoubojstvom ako mu ne odgovori. Još dvije glazbenice opisale su sličan uzorak ponašanja s njegove strane.

Times piše da je Adams mogao imati štetan utjecaj i na svoju bivšu suprugu Mandy Moore, danas zvijezdu serije "This Is Us". Upoznali su se kad je ona imala 23 godine i bila na početku karijere, a on je bio desetljeće stariji.

Tri godine kasnije, Adams se počeo brinuti o njenoj glazbenoj karijeri kad je prestala surađivati sa svojim menadžerom. 

"Uvijek bi mi govorio: 'Ti nisi prava glazbenica jer ne sviraš instrument'", rekla je Mandy. Kad ga je ostavila 2018. godine, navodno ju je zasuo ucjenjivačkim porukama i prijetio samoubojstvom. 

U cijelu priču uključio se i FBI.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.