Sir Roger Moore, Julian Rachlin i Ivo Josipović domaćini humanitarne večere "Glazba za radost djece"

NA UNICEF-OVOJ humanitarnoj večeri - Glazba za radost djece, održanoj u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik, prikupljeno je preko 140 tisuća kuna za program koji je do sada uspio prepoloviti nasilje među djecom u 153 škole u Hrvatskoj. Uz međunarodne Unicefove ambasadore dobre volje – Sir Rogera Moorea i maestra Juliana Rachlina, ovu humanitarnu večeru protiv nasilja među djecom, organiziranu u zajedničkoj suradnji Ureda Unicefa za Hrvatsku, hotela Valamara Lacroma Dubrovnik i Ustanove u kulturi "Julian Rachlin i prijatelji" podržao je i predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović.

Uz gala večeru od nekoliko slijedova, koju su za uzvanike – donatore pripremili vrhunski kuhari hotela Valamar Lacroma Dubrovnik, Maestro Rachlin i Sir Roger Moore svojim su glazbenim iznenađenjem u obliku glazbeno-naratorskog nastupa dodatno začinili i zaokružili večeru posvećenu djeci. Oni su ovom prigodom za uzvanike izveli djelo "Bik Ferdinand", autora Alana Ridouta, skladano za animirani film Walta Disneya.

Unicefova akcija Stop nasilju među djecom provodi se u više od 280 škola širom Hrvatske i u njoj trenutačno sudjeluje više 140.000 djece. Rezultati te akcije su vrlo opipljivi – škole koje su uspješno provele osnovni program i nastavile s radom, u svojim su učionicama, hodnicima i na igralištima uspjele prepoloviti nasilje. Stoga je i cilj humanitarne večere "Glazba za radost djece" bio prikupiti dodatna sredstva kako bi se akcija mogla provesti u što više  škola u Hrvatskoj. 

U svojem govoru, predsjednik Josipović je posebno istaknuo Unicefove napore u zaštiti i promicanju dječjih prava u Hrvatskoj te dodatno pohvalio višegodišnji rad na smanjivanju vršnjačkoga nasilja.

Predstojnica Unicefova ureda za Hrvatsku, Lora Vidović ovom je prigodom podsjetila kako Sir Roger Moore i Maestro Rachlin ovu akciju prate od samoga početka (2003.) te je zahvalila hotelu Valamar Lacroma na velikodušnoj potpori u organizaciji ove večere. Organizatori večere su pripremili posebno iznenađenje za Maestra Rachlina – rođendansku tortu povodom 10. godišnjice Festivala Julian Rachlin i prijatelji, koju mu je uručio Sir Roger Moore.



Sir Roger Moore i Julian Rachlin ovom su se prigodom još jednom zahvalili Unicefu na svim njihovim projektima koje organiziraju za djecu diljem svijeta, izrazili zadovoljstvo prijateljstvom Unicefa s festivalom 'Julian Rachlin i prijatelji' koje traje već deset godina te zahvalili svim donatorima. 

No ovom večerom ne prestaju festivalske aktivnosti za UNICEF. Naime, u srijedu 8. rujna u 15 sati na gradskom stadionu Lapad u Dubrovniku glazbenici će odigrati nogometnu utakmicu protiv novinara, a tom prigodon Festival komorne glazbe 'Julian Rachlin i Prijatelji' uručit će UNICEF-u donacijski ček na iznos od 5 tisuća eura. Riječ je o već tradicionalnoj donaciji koju Festival tijekom svoga održavanja donira Unicefu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.