Sinoć je u Areni pjevala folkerica, a u Lisinskom Filharmonija. Pogledajte usporedbu

Foto: Index/Davor Puklavec/PIXSELL

ARENA Zagreb ovog je petka bila krcata. Razlog - turbofolk zvijezda Dragana Mirković. Istovremeno, u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski nastupale su Metaklapa i Zagrebačka filharmonija, ali uz puno manji interes gledatelja.

Dragana Mirković u Zagrebu slavi 40 godina karijere, a ovaj koncert bio je prvi od ukupno dva koliko će održati u Areni Zagreb. "Dobra večer, dragi moji, dobra večer, Zagrebe. Tako je divno vidjeti vas i biti s vama. Jedva sam čekala i radovala se ovoj večeri. Presretna sam i ispunila sam već svoj san.

40 godina je za nama, narode, ne mogu vjerovati. U tih 40 godina imamo puno predivnih pjesama, uspomena i ljubavi. Neki su se zbog Dragane Mirković i vjenčavali, to se i dan-danas događa", započela je koncert i dobila ovacije prepune Arene.

Na koncertu je ugostila Ivana Zaka (koji joj je zahvalio što mu je pomogla stvoriti karijeru) i Bobana Rajovića, a apsolutni delirij u zagrebačkoj Areni nastao je kad se folkerica spustila među publiku. Inače, folkerica je najavila da će prihode od koncerta donirati dječjem domu u Nazorovoj.

Neobična kombinacija klapske pjesme, klasične glazbe i heavy metala

S druge strane, u Lisinskom je Metaklapa uz pratnju Zagrebačke filharmonije publici predstavila neobičnu kombinaciju klapske pjesme, klasične glazbe i heavy metala. Naime, šesteročlana klapa izvodila je klasike Iron Maidena, čije su pjesme obradili na klapski način i na svom prvom albumu The Choir of Beasts.

Premda je koncertna dvorana Vatroslav Lisinski bila ugodno popunjena, čini se da Zagrepčane ipak više privlače zvukovi turbofolka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.