Sigurni znakovi da odmah trebate tražiti povišicu

Screenshot/Foto: YouTube/Giphy

STALNO ste na poslu, dajete sve od sebe i čini vam se kao da bi se sve raspalo bez vas? I baš vam se nekako mota po glavi da biste trebali tražiti povišicu?

Prije nego što utrčite u šefov ured, pročitajte ovih 10 znakova koji su siguran znak da ste u pravu i da zaista zaslužujete veću plaću - samo da budete sigurni.

1. Traže od vas da obučavate nove

Ako od vas traže da baš vi i samo vi obučavate nove ljude na poslu, znači da jako dobro radite. Vole vaš način rada i žele da ga prenesete i na druge. Nemojte se umisliti, ali to je vjerojatno znak da je vrijeme za napredovanje ili povišicu.

2. Radite dvije godine ili više

Preživjeli ste one najgore dan na poslu, naučili ste skoro sve što trebate znati i možete se smatrati starosjediocem. Ako ste do te dvije godine dogurali pravim radom, a ne provlačenjem - zaslužujete povišicu.

3. Plaća vam je manja od prosječne u vašem zanimanju

Ako pouzdano znate da je prosječna plaća u vašem području veća nego što vi imate, definitivno biste trebali tražiti više. Ponekad vas šefovi plaćaju manje od toga samo zato jer niste tražili više.

4. Svi oko vas su dobili promaknuće ili povišicu

Iako je lako pomisliti da svi drugi vjerojatno bolje rade od vas te da vi jedini niste zaslužili ništa više, moguće je da riječ samo o tome da su oni tražili više, a vi niste.

5. Imate više posla i u njega ulažete mnogo više vremena nego prije

Čim vam počnu uvaljivati dodatni posao i više odgovornosti, to je znak da je vrijeme za višu poziciju ili veću plaću. Forbes kaže da je idealno vrijeme za traženje povišice nakon što ste završili jedan projekt, a prije nego što počnete raditi na drugom.

<br>

6. Šef bez vas ne može voditi kompaniju

Ovo je drugačije od onog da učite novake ili da vam zadaju više posla. Kada ste ključni za funkcioniranje kompanije - to jednostavno znate. A i oni to znaju pa vas često zovu da sređujete stvari koje ni nisu vaš posao, ali znaju da vi to možete.

7. Stalno vas hvale

I kolege i šefovi. Svi su zadovoljni vašim poslom i često ste "zaposlenik mjeseca". Upotrijebite to kao argumente kad krenete po povišicu.

8. Znate da kompanija dobro posluje

Ako tvrtka u kojoj radite nema love, na sve ovo možete zaboraviti. No, kada znate da se dobro posluje, a pogotovo nakon što je stigao novi veliki klijent ili nešto tome slično - e to je vrijeme za povišicu.

9. Manjka ljudi s vašim znanjem i vještinama

Ako ste jedina osoba koja posjeduje određenu vještinu u kompaniji, to je odlična pozicija za traženje povišice. Trebaju vas i ne žele tražiti nekog novog u slučaju da ih napustite. Možete lagano početi razmišljati što ćete s ekstra novcem...

10. Dobili ste bolje ponude od drugih kompanija

Da, ovo znači da biste trebali i dalje gledati što se nudi na tržištu čak i ako ste zadovoljni svojim poslom. Bitno je da znate kako stvari stoje negdje drugdje. Ovo vrijedi i za one koji su zadovoljni onim što trenutno rade, ako vam netko drugi nudi više, to vam jako dobro može doći i kao poticaj, ali i kao argument da zaslužujete više na svom trenutnom poslu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.