Samozatajni sin kraljice Elizabete prekinuo šutnju: Preplavile su nas emocije...

Foto: EPA

PRINC Edward, najmlađi sin kraljice Elizabete II., osvrnuo se na odlazak svoje majke putem službene izjave.

"Kao obitelj, odrasli smo učeći dijeliti naše roditelje, posebno našu voljenu mamu, s Nacijom, njezinim kraljevstvima i Commonwealthom. Iako je bilo lijepo provesti vrijeme opraštajući se s njom nasamo u Balmoralu, sada je vrijeme da dopustimo drugima da se mogu oprostiti.

Preplavila nas je plima emocija i dirnuo veliki broj ljudi koji su dali sve od sebe kako bi izrazili svoju ljubav, divljenje i poštovanje prema tako posebnoj i jedinstvenoj osobi koja je uvijek bila uz nas. A sada smo tu za nju, ujedinjeni u tuzi. Hvala vam na podršci, nemate pojma koliko to znači.

Kraljičin odlazak ostavio je nezamislivu prazninu u svim našim životima. Sophie i ja smo imali veliko zadovoljstvo vidjeti našeg Jamesa i Louise kako uživaju u mjestima i aktivnostima koje su njihovi djedovi i bake toliko voljeli.

Neka se dugo čuva uspomena na nju

S obzirom na to da nam je mama dopuštala da provodimo toliko vremena s njom, mislim da je i ona uživala gledati kako te strasti cvjetaju. Ta zajednička vremena, te sretne uspomene, sada su postali iznimno dragocjeni svakome od nas.

Neka Bog blagoslovi Njezino Veličanstvo i neka se dugo čuva uspomena na nju čak i kad štafeta koju je nosila ovih proteklih 70 godina sada prelazi na sljedeću generaciju i na mog brata Charlesa. Živio kralj", poručio je grof od Wessexa.

Podsjećamo, kraljica Elizabeta II. preminula je 8. rujna. Bila je najdugovječnija britanska vladarica i najstariji monarh na svijetu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.