Ružna istina o tome zašto je prekid snošaja loš, posebno za žene

Foto: Instagram

METODE prevencije trudnoće oduvijek su predmet spora, a mišljenja koju koristiti nikad nisu bila podjeljenija.

Dok se jedni kunu u kondom, drugi se uzdaju u pilulu. No, mnogo je onih koji koriste najstariju znanu metodu - izvlačenje prije ejakulacije, takozvani coitus interruptus.

Sudeći prema istraživanju Planned Parenthooda, 4 od 100 žena ostat će u drugom stanju svake godine ako se metoda uvijek prakticira ispravno dok se taj broj penje čak na 27 ako nešto s planiranim "izvlačenjem" pođe po krivu.

Dok je rizik za trudnoću kod pilula i kondoma oko 1%, kod ove metode penje se u najboljem slučaju na 4%. Također, istraživanje iz 2011. pokazalo je kako i preejakulat može sadržavati spermu. 

Kad je kontracepcija u pitanju, mnoge žene odbijaju pilule jer im remete hormone i negativno utječu na promjene raspoloženja. Kod kondoma, puno je onih koji će radije zbog većeg užitka preuzeti rizik od naoko sitnih 3%. Ostale metode još uvijek nisu dovoljno raširene, barem kod nas.

Na kraju dana, za žene najveći je problem svoje tijelo predati "na milost" nekome drugome. To je moguće samo u slučaju potpunog povjerenja u partnera...

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.