Ovaj hit proglašen je pjesmom ljeta u Velikoj Britaniji. Sve zbog Netflixove serije

Screesnshot: YouTube

PJESMA Running Up That Hill iz 1985. godine koju je otpjevala engleska pjevačica Kate Bush proglašena je pjesmom ljeta u Velikom Britaniji, prenosi BBC.

Naime, pjesma je u periodu između lipnja i kolovoza preslušana 86.6 milijuna puta, što je više od bilo koje druge pjesme. Hit star 37 godina ponovno je dostigao svoju popularnost nakon pojavljivanja u sceni Netflixovog hita Stranger Things. Naime, Running up That Hill pojavljuje se u prvoj epizodi serije, a nakon toga postaje popratna melodija koja se veže uz jedan od likova. 

Ovo je najduži period koji je bio potreban nekoj pjesmi da dostigne prvo mjesto u Velikoj Britaniji. Osim toga, ovo je i prva pjesma kantautorice Kate Bush koja je dospjela do liste Top 10 u SAD-u.

Britanska pjevačica nedavno je izrazila svoje oduševljenje i zahvalnost zbog činjenice kako su i mlađe generacije zavoljele njezinu pjesmu: “To je tako dobra serija, znala sam da će pjesma privući pozornost. No nikada nisam zamišljala da će doći do ove situacije. Sve je to vrlo uzbudljivo, ali i šokantno, zar ne? Hoću reći, cijeli je svijet poludio“, izjavila je u intervjuu za BBC Radio 4.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.