Riječaninu opljačkali kafić, on lopovima poslao genijalnu poruku natpisom ispred ulaza

Foto: Marko Lečić

NAKON pljačke koja se 16. siječnja dogodila u kafiću La Guardia u samom centru Rijeke, građane je iznenadio natpis na kafiću koji je lopovima poručio "Ima još".

Kontaktirali smo vlasnika, gospodina Marka Lečića i zamolili ga da nam ispriča što se dogodilo i zašto je poručio baš to.

"Ja osobno nisam bio prisutan, bila je djevojka. Jako mi je žao što je morala proživjeti tu traumu, ne bih to nikom poželio", rekao je Lečić za Index.

On je odlučio iz tog nemilog događaja uzeti najbolje što može i iskoristiti priliku za malo marketinga.

"To je moj način življenja. Kad sam prije šest godina otvorio kafić svi su mi govorili da je nemoguće da uspijem. Čak su se neki i kladili da neću izdržati duže od tri mjeseca. Bila je to rupa, svakakva ekipa je dolazila, svega je bilo, čak se i ubojstvo dogodilo, ali uspio sam to preokrenuti jer sam vjerovao u ono što radim", priča on.

Što se tiče poruke "Ima još" objasnio nam je da su njegovi natpisi nerijetko dvosmisleni jer želi da svatko tko ih pročita shvati nešto svoje iz toga.

"Što sam htio reći ovim natpisom najbolje je pogodio Josip Čekada koji je na svom Facebooku napisao da se radi o poruci onima koji pljačkaju Hrvatsku", kaže on.

Iako mu je lopov odnio dnevni utržak, kaže da ne žali previše.

"Evo, ja sam sad dobio reklamu na razini države, a on će kad-tad završiti tamo gdje treba. Znate kako se kaže - pravda je spora, ali dostižna. Kad bude u zatvoru, siguran sam da će biti spreman dati sav taj novac za jedan dan slobode", tvrdi Marko.

Njegovi duhoviti natpisi nisu novost za posjetitelje, a ispričao nam je da prodaje i magnetiće s istim natpisima.

"Pola zarade ide u proizvodnju, a pola doniram jednoj djevojci koja se bavi kick boksom i postiže stvarno dobre rezultate. Nije to neka velika lova, ali barem da si bandaže kupi", ispričao je Marko.

Najavio je i da će ove subote organizirati svirku, a kako se bliži karneval odlučio je prirediti i nagradnu igru inspiriranu pljačkom.

"Svirat će Zejtin Trio bend. Svirka je već ranije bila planirana, ali nakon pljačke sam odlučio napraviti natjecanje za najbolju masku, a ljudima sam dao smjernice da u uži izbor ulaze maske gangstera, mafijaša, kriminalaca...", zaključio je on.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.