Riječka karnevalska povorka odgođena. Trebala bi se održati u lipnju ili srpnju

Foto: Goran Kovacic/Pixsell

39. Riječki karneval počeo je u ponedjeljak, na Antonju ili blagdan sv. Antona, tradicionalnom svečanom primopredajom ključa grada maškarama, koje su, privremeno i u pandemijskim uvjetima, preuzele vlast u gradu na Rječini.

Na svečanoj primopredaji ključa grada, koja je ove godine, zbog pandemije i epidemioloških mjera, održana u gradskoj upravi, bili su gradonačelnik Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, dugogodišnji meštar karnevala Toni i njegov nasljednik Sandi Pribanić te kraljica karnevala Dora Pilepić.

Direktor TZ-a Grada Rijeke Petar Škarpa podsjetio je da su međunarodna i dječja karnevalska povorka odgođene do ljeta jer bi održavanje tih središnjih događanja Riječkog karnevala sada bilo rizično. 

Planovi i novosti o tim karnevalskim povorkama bit će objavljeni čim budu zakazani njihovi novi termini, ovisno o razvoju epidemiološke situacije. Nadaju se da će se međunarodna i dječja povorka moći održati krajem lipnja ili početkom srpnja.

Gradonačelnik Filipović zahvalio je meštru karnevala Toniju na neprocjenjivom doprinosu Riječkom karnevalu, najavivši da će mu dostojan ispraćaj u mirovinu tek pripremiti, dok je novom meštru, koji je, kako je rečeno, na probnom roku kod meštra Tonija, poželio sreću.

Meštar Toni rekao je da je vrijeme za mirovinu te da je red da maškare same odaberu njegovog nasljednika i svog predstavnika. Stoga će, prema njegovoj odluci, "vršitelj dužnosti meštra karnevala" biti Sandi Pribanić iz Draških maškara.

Osim toga, meštar Toni je odlučio da će lani odabrana Dora Pilepić i ove godine nositi titulu kraljice Riječkog karnevala. Kako su izvijestili iz gradske uprave, sva pusna slavlja kojima počinje karneval bit će održana s minimalnim brojem sudionika i uz poštivanje epidemioloških mjera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.