Restoran zabranio ulaz tetoviranima i onima u markiranoj odjeći: "Zastrašuju druge"

Foto: Instagram

RESTORAN u Sydneyju odlučio je zabraniti ulaz tetoviranim gostima i gostima u vidljivo markiranoj odjeći te s ogromnim nakitom.

Riječ je o restoranu Bedouin koji je s vremenom postao poznato okupljalište zvijezda i bogatih, no čini se da vlasnik Julian Tobias, poznat i kao australski kralj noćnih klubova, ne želi restoran ograničiti samo na takvu klijentelu. Zato na Bedouinu stoji natpis na kojemu je naveden kodeks odijevanja. "Bez vidljivih tetovaža", "Bez odjeće s oznakom dizajnera" i "Bez ogromnog nakita", stoji na papiru.

Iz restorana su za Daily Telegraph rekli da je kodeks odijevanja uveden da se ne bi dogodilo da neki klijenti svojim izgledom obeshrabruju i plaše druge. "Cijenimo naše kupce i članove zajednice i uvijek smo provodili kućna pravila koja uključuju i politiku odijevanja koja obeshrabruje intimizirajuć izgled", kažu.

Inače, u tom restoranu služi se libanonska hrana, a radi i kao noćni bar. Među gostima su bili, primjerice, Rita Ora, Nick Kyrgios... Potez restorana izazvao je raspravu u javnosti i brojne nezadovoljne komentare. "Nikad nisam čuo za ovu politiku u Australiji. Imam tetovaže na glavi i rukama i nikad mi to nije predstavljalo problem kad večeram vani", rekao je za 7News Michael Mcelroy, australski chef koji radi u jednom drugom restoranu u gradu.

PR-ovac Richard Shields rekao je da je najprije mislio da je riječ o šali. "To bi im moglo otjerati goste", kaže on.

Što vi mislite o ovom pravilu?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.