Restoran na Viru prodaje burger za 1250 kuna, vlasnik tvrdi: Mi smo zapravo jeftini

Foto: Facebook

NA otoku Viru u Kraken Baru, čiji je vlasnik obitelj 26-godišnjeg ugostitelja Ante Bašića, prodaje se najskuplji burger u Hrvatskoj, po cijeni od čak 1250 kuna,

"Da, točno je. Burger košta 1250 kuna. Ali zbog njega sam svaki puta u minusu jer su sastojci nevjerojatno skupi. Zato ću iduće sezone morati udvostručiti cijenu. Koštat će 2500 kuna", rekao je Bašić za Zadarski.hr.

Objasnio je da je burger toliko skup jer se u njemu nalazi "pljeskavica od dvije vrste vrhunske i odležane govedine."

"Burger je po ovoj cijeni neisplativ"

Pecivo je njihovo, domaće i karamelizirano je smeđim šećerom. Umak grand marnier radi se od vrhunskog konjaka, a u burger ulaze i guščja jetra, karamelizirani luk u crnom vinu, rikola uzgojena pomoću UV svjetla u stopostotnom balsamico octu, engleski sir za koji su morali dobiti posebne dozvole kako bi ga uvezli, te talijanski sir čija je specijalnost što sazrijeva u pećini.

Sve se nadopuni cherry rajčicama u vinegrette umaku od mandarina, a da bi iskustvo bilo potpuno, na vrh burgera, kao ukusna dekoracija, dolazi veliki rep jastoga.

"Tako sam izračunao da me svaki burger košta 1248 kuna kad se podmire svi troškovi. Zato ću ga iduće godine morati prodavati po duplo većoj cijeni, odnosno 2500 kuna, jer ovako je neisplativ. Sastojci su izuzetno delikatni i neke je vrlo teško pronaći", rekao je.

"Kako je moja obitelj dugo u ugostiteljstvu, puno sam putovao i degustirao razne stvari po restoranima. Možda ovo jest najskuplji burger u državama bivše Jugoslavije, ali nije najskuplji na svijetu. U Belgiji se prodaje burger optočen dijamantima i zlatnim listićima, a cijena mu je 30 tisuća dolara", dodao je.

"U međuvremenu je sve poskupjelo, mi smo jeftini"

"U godinu dana prodali smo, mislim, sedam komada ovog burgera. Ali zato u ponudi imamo i brojne druge specijalitete koji su mnogo povoljniji, pa svatko može pronaći nešto za sebe. Htio sam učiniti nešto posebno. Uveo sam roštilj po američkoj metodi.

Osim burgera, imamo krilca i rebarca, te vrhunsku A5 govedinu po 6000 kuna za kilogram. Mislite da je to skupo? Nije, istu takvu prije nekoliko godina jedan je zadarski restoran prodavao za 7400 kuna po kili. U međuvremenu je sve poskupjelo, pa smo mi zapravo jeftini.

Ovo nije jelo koje ćete jesti svaki tjedan nego možda jednom u životu. Dečko će poželjeti izvesti djevojku na spoj na najskuplji burger u Hrvatskoj, pa će ga podijeliti, jer je dovoljno zasitan da se i dvoje mogu najesti. Želja mi je napraviti posebnu priču, a oni koji ne žele toliko platiti uvijek mogu izabrati nešto iz naše ponude u cjenovnom rangu od 50 do 100 kuna. Pića su od 10 do 2600 kuna, dakle, za svakog ima nešto", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.