Remake serije kojem remake nije potreban dobiva dva remakea

Foto: Press

BJEGUNAC je odličan film i s tim se malo tko ne slaže. Odlično režiran triler s Harrisonom Fordom i Tommyjem Leejem Jonesom u glavnim ulogama oduševio je i kritiku i publiku, a nominiran je za čak sedam Oscara od čega je kipića osvojio samo Jones za najbolju sporednu ulogu.

Naravno, bezidejni Hollywood u tome prepoznaje potencijal pa priprema remake iako za tim nema potrebe niti bilo tko smatra da film iz 1994. treba na ovaj ili onaj način "popraviti" ili modernizirati.

Bilo kako bilo, holivudske glavešine imaju namjeru angažirati Alberta Hughesa (The Book of Eli, From Hell, Menace II Society) da film režira, a da stvar bude gora, ovo nije jedini remake. Naime, streaming servis Quibi planira snimiti vlastiti remake.

No, ovo nikog ne bi trebalo iznenaditi jer je Bjegunac rađen prema istoimenoj seriji pa je samim time i remake, a izrodio je i daleko lošiji nastavak U.S. Marshalls koji je svima dao do znanja da je jedan film i više nego dovoljan.

No, Warner Bros. obećava da će ovog puta pokušati udahnuti novi život materijalu, dok ekipa iz Quibija tvrdi da će njihova serija imati potpuno drukčiju priču koja ne prati dr. Richarda Kimblea koji je optužen za ubojstvo svoje supruge, već Mikea Ferroa kojeg optužuju za bombaški napad pa je prisiljen bježati pred iskusnim murjakom (Kiefer Sutherland) i što prije otkriti prave počinitelje.

Vrijeme će pokazati koliko je to dobra ideja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.