Redford o slavnoj glumici: Nosio sam dvoje gaće da se obranim od nje u 18+ scenama

Screenshot: YouTube

ROBERT REDFORD naveo je kako je Barbra Streisand "bila zaluđena njime" te da je nosio dva para donjeg veša "kako bi se zaštitio od nje" tijekom snimanja seks-scene u filmu The Way We Were. Detalje je iznio Robert Hofler u svojoj novoj knjizi The Way They Were.

 

U knjizi se otkrivaju detalji iz pretprodukcije, sa snimanja i postprodukcije romantičnog filma iz 1973., koji je Streisand donio nominaciju za Oscara u kategoriji najbolje glumice. Redfordu, koji danas ima 86 godina, navodno je smetalo što "ona voli kontrolirati stvari", piše Daily Mail.

Holivudski glumac priznao je da se dvoumio oko suradnje s kolegicom jer je, prema navodima autora knjige, "nije smatrao ozbiljnom glumicom" i "htio se zaštititi", s obzirom na to da je oženjen i ima četvero djece. Streisand je navodno bila "opčinjena" Redfordovom ljepotom.

Ona se pojavila u bikiniju, a on odjenuo dvoje gaće

Film je snimljen u razdoblju između kolovoza i studenog 1972., kada je njemu bilo 36, a glumici 30 godina. Kada su trebali snimati scenu seksa, ona se navodno pojavila u bikiniju, ali Redford joj je "odgovorio" tako što je odjenuo dvoje gaće.

Autor knjige dodao je da je glumac tijekom snimanja druge seks-scene odbio izgovoriti repliku: "Ovog puta bit će nam još bolje" jer je navodno mislio da bi gledatelji zbog te rečenice "mogli zaključiti da je loš u krevetu".

Redfordova netrpeljivost prema radu sa Streisand bila je glavna prepreka tijekom pregovora za ulogu, a osim toga glumac je redatelju Sydneyju Pollacku rekao da je njegov lik Hubbell poput "lutke Kena". Navodno ga je Pollack morao osam mjeseci nagovarati da prihvati ulogu.

Dobio duplo veći honorar od Streisand

Redford je na kraju pristao glumiti u filmu, a za to mu je ponuđeno 1.2 milijuna dolara, što je duplo veći honorar od onog koji je dobila Streisand. Kada su se upoznali, navodno se Streisand "odmah zaljubila" u svog kolegu.

Streisand se navodno veselila prvoj ljubavnoj sceni i, prema riječima jednog člana glumačke ekipe koji je citiran u knjizi, imala je "afere s mnogim glavnim glumcima s kojima je glumila". Iako je bila riječ o jednostavnoj sceni, puno puta su je ponavljali pa je nakon nekog vremena Redford izgubio strpljenje.

Redford odbio snimati nastavak filma

Nakon što je film postao hit, raspravljalo se o njegovu nastavku, ali Redford je tu podvukao crtu. Inzistirao je na tome da nikada nije pokazao interes za snimanje drugog dijela, a jednom je prilikom čak izjavio: "Ja nisam, ali Barbra jest."

Radnja filma odvija se oko Katie Morosky i Hubbella Gardinera, dvoje studenata koji se upoznaju 1930-ih te se zaljubljuju unatoč različitim karakterima, porijeklu i svjetonazoru. Na kraju se i vjenčaju, ali kada 1950-ih krenu progoni ljevičara, razdvajaju se.

Film je bio tadašnji hit te je osvojio dva Oscara, uključujući onaj za najbolju originalnu filmsku glazbu u izvedbi same Streisand (The Way We Were). Ta je pjesma dosegla i prvo mjesto na Billboard Hot 100.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.