Ravnozemljaši imaju suludu teoriju o promjeni godišnjih doba

Flat Earth Society

RAVNOZEMLJAŠI su uvjereni da žive na ogromnom frizbiju koji leti kroz svemir, a da Sunce kruži oko sjevernog pola. Sulude teorije o ravnoj Zemlji posljednjih mjeseci postale su svakodnevica na društvenim mrežama, a ravnozemljašima su se pridružile i neke slavne osobe. I Hrvati svoje ravnozemljaše imaju, a o ravnoj Zemlji se u Hrvatskoj izdaju i knjige.

Jesenska ravnodnevnica koje se dogodila prije dva dana potaknula je priču o promjeni godišnjih doba, pa su ravnozemljaši stvorili svoju teoriju o promjeni godišnjih doba. Budući da ekipa ne prihvaća da se Zemlja okreće oko Sunca te da godišnja doba nastaju zbog činjenice da je Zemlja nagnuta 23° u odnosu na ekliptiku, napravili su svoju teoriju po kojoj Sunce tone dok se okreće oko Sjevernog pola.

Po teoriji ravnozemljaša, Sunce se udalji od Zemlje kada je zima, a približi joj se i jače grije kada je ljeto. Odnosno, Sunce ima tri putanje na tri različite visine te se podiže kad je zima, spušta prema Zemlji u proljeće i jesen, te potpuno približi kad je ljeto.  Ovo bi značilo da Sunce nikad ne zalazi, nego ide gore i dolje tijekom godine, što teoriju čini još luđom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.