Prvu sezonu najskuplje serije u povijesti završilo je samo 37 posto gledatelja

Screenshot: Youtube

PREMA najnovijim izvješćima, serija Gospodar prstenova: Prstenovi moći imala je relativno nisku stopu gledanosti u SAD-u, ali Amazon Studios vjeruje da je uspješna i da će joj gledanost rasti u drugoj i narednim sezonama.

The Hollywood Reporter naveo je podatke koji sugeriraju da je 37% ljudi u SAD-u koji su započeli seriju pogledalo sve epizode prve sezone. Streaming servisi stopu završetka od 50% smatraju dobrom, ali ne i sjajnom, a izvan SAD-a Prstenovi moći približili su se tome, dosegnuvši stopu dovršenosti od oko 45%. Šefica studija Amazon Jennifer Salke ne slaže se s tvrdnjom da su Prstenovi moći bili neuspješni.

"Ova želja da se serija prikaže kao nešto manje od uspjeha - to ne odražava bilo kakav razgovor koji vodimo interno", rekla je.

 

Izvješće nije uključivalo dodatne pojedinosti o gledanosti Prstenova moći, koje je prema Amazonu pogledalo 100 milijuna ljudi. Kreativni tim je zacrtao pet sezona, a tvrde i da već sad imaju kraj serije. Druga sezona trenutno se snima u Velikoj Britaniji, a treća sezona trebala bi biti službeno najavljena ove godine.

Amazon tvrdi da je serija povećala broj pretplata na Prime

The Hollywood Reporter se također pozabavio dramom iza kulisa u Amazonovim studijima, a insajderi su stranici rekli da Amazon Studios "nema osjećaja za filozofiju".

Anonimni showrunner s više emisija na Amazonu rekao je da je nedostatak uspjeha tvrtke djelomično zbunjujući jer tvrtka ima "više novca od Boga". Salke je s druge strane rekla da su Prstenovi moći i druge serije Amazon Studiosa potaknuli pretplate na Amazon Prime i da je tu pravi novac. "Postoje dokazi da ogromne serije tjeraju ljude da se pretplate na Prime", rekla je.

Druga sezona trebala bi imati "dramatične obrate priče", stoji u izvješću, a Salke je rekla da je ovo "velika prilika", dodavši da je prva sezona "zahtijevala puno postavljanja" događaja koji dolaze. Doista, prva sezona nije otkrila Saurona sve do posljednje epizode, a nakon što je glavni negativac uveden u narativ, stvari se počinju zahuktavati što se tiče priče.

"Bit će oštrija, intenzivnija, možda malo strašnija. Naravno, ima puno drugih tonskih raspona koje možete pronaći u seriji, za koje smatramo da su doista temeljni za osjećaj da ste u Međuzemlju, ali kada je Sauron u pokretu i radi na svojim planovima, stvari postaju prilično zanimljive", rekla je izvršna producentica Lindsey Weber.

Podsjetimo, serija vodi obožavatelje Međuzemlja u priču smještenu tisućama godina prije događaja u Hobbitu i originalnoj trilogiji. Bazirana je na knjizi Silmarillion, no uvodi i brojne nove likove, a prema procjenama, radi se o najskupljoj televizijskoj seriji svih vremena. Amazon je potrošio 250 milijuna dolara samo na prava za adaptaciju te još 465 milijuna dolara za snimanje prve sezone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.