Provjerili smo može li zagrebački radio s cajkama uopće dobiti dozvolu i pod kojim uvjetima

Foto: Instagram

EXTRA FM, radio koji će puštati cajke, jedna je od top tema u Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj. Počela su šuškanja o izvođačima, ali i ekipi koja će najavljivati cajke u eteru. Kako smo ranije doznali, Extra FM bi trebao startati ovog ljeta, a osim što će na radiju biti cajke bit će i prilike da se osvoji plastična operacija.

>>>Ecija Ivušić i Paula Sikirić puštat će cajke na novom zagrebačkom radiju?<<<

>>>Purgeri zgroženi zbog radija s cajkama: "Cajke slušaju ljudi nižeg standarda, to je sramotno"<<<

Agencija za elektroničke medije potvrdila je da su od nakladnika Extra FM d.o.o. zaprimili zahtjev za izmjenom programskog sadržaja, a o zahtjevu će raspravljati na jednoj od sljedećih sjednica.

>>>Ogroman interes za zagrebački radio s cajkama: Atraktivne cure trgaju se za posao DJ-ica<<<

>>>Zagreb uskoro dobiva radio koji će puštati cajke i dijeliti plastičnu operaciju u nagradnoj igri?<<<

Za cajke, kako su potvrdili, nema prepreke.

"Vijeće ne daje dozvole za emitiranje pojedinog specifičnog programskog sadržaja, jer pružatelj medijskih usluga u skladu sa Zakonom o elektroničkim medijima (ZEM) samostalno oblikuje programsku osnovu medija i snosi odgovornost za objavljivanje programa. Nadzor koji vršimo nad programom vršimo ex post, odnosno nakon što je sadržaj emitiran, utvrđujući prije svega je li u emitiranom sadržaju bilo elemenata kršenja ZEM-a", kažu za Index iz Agencije za elektroničke medije.

Zakon je također jasan i jamči potpunu slobodu izražavanja.

"Člankom 3. stavkom 1 Zakona o elektroničkim medijima zajamčena je sloboda izražavanja i puna programska sloboda elektroničkih medija, pa u tom smislu i sloboda sadržaja koji će se emitirati na radio postaji. Članak 39. stavak 1 predviđa da hrvatska glazba mora činiti najmanje 20% dnevnog objavljivanja glazbenog programa predviđenog programskom shemom radijskog programa. Vijeće za elektroničke medije nastoji putem sredstava iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija poticati proizvodnju kvalitetnog audiovizualnog sadržaja", zaključili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.