Proširile se lažne vijesti o Vladimiru Kočišu Zecu, on se sad oglasio: Živ sam

Foto/Screenshot: Davor Puklavec/PIXSELL/Facebook

PROTEKLIH dana na Facebooku su se proširile lažne vijesti o Vladimiru Kočišu Zecu, gitaristu i pjevaču grupe Novi fosili. Neke od njih bile su da je pjevač upao u "neviđeni skandal", a potom su ga proglasili - mrtvim.

"Živ sam i zdrav"

Sada se o svemu oglasio i Vladimir. "Gluposti. Za svaku osudu. Netko me uzeo na zub. Nemoguće je pronaći izvor, tako da ću to ignorirati", rekao je za 24sata.

"Objavio sam na Facebooku da sam živ i zdrav. To mi je bilo važno zbog prijatelja jer su se neki od njih uplašili. To nije za šaliti se. Nisam jedini kome to rade. Kad se umiješa umjetna inteligencija, ode sve k vragu", dodao je. 

Mnoštvo lažnih vijesti o Zecu

Podsjećamo, najprije se prije više od tjedan dana pojavila plaćena objava pod naslovom "Skandal koji je šokirao cijeli svijet!" uz opis: "Vladimir Kočiš Zec u neviđenom skandalu, karijera u opasnosti!" 

Zatim se pojavila i objava da je Zec umro. "Tužan je dan za Hrvatsku: opraštamo se od Vladimira Kočiša Zeca", glasi naslov objave, dok u opisu piše: "Zemlja je izgubila jednog od svojih najpoznatijih glazbenika."

Ova je objava ilustrirana pravom fotografijom Kočiša Zeca, i to u crno-bijeloj varijanti. Da su mnogi nasjeli na fake news, svjedoči preko 130 reakcija, među kojima prevladava tužni smajlić, kao i dijeljenja objave.

Zašto su se prevaranti uhvatili baš Vladimira Kočiša Zeca, nije jasno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.