Pronašli mrtvog kita, a ono što mu je bilo u želucu zgrozilo je i stručnjake

Foto: Facebook

ZAPOSLENICI D'Bone Collector Museuma, u kojem se izlažu životinjske kosti, u blizini Davao Cityja na Filipinima pronašli su mrtvo tijelo kita, a zgrozilo ih je ono što su otkrili u njegovom želucu. 

"Otkrili smo uzrok smrti mladog kita kojeg smo pronašli 16. ožujka. U sebi je imao 40 kilograma plastičnih vrećica. Ovo je najveća količina plastike koju smo ikad vidjeli u kitu. Odvratno je. Vlada mora poduzeti neke akcije protiv onih koji ocean tretiraju kao kantu za smeće", napisali su na svojoj Facebook stranici. 

Između ostalog, u kitu su pronašli 16 vrećica za rižu, četiri vrećice kakve se koriste na plantažama banana te brojne vrećice za kupovinu. 

Kitovi često greškom progutaju plastiku i drugo smeće koje se nalazi u oceanu, a iz muzeja su otkrili da su, tijekom deset godina, pronašli čak 57 mrtvih kitova i dupina koji su umrli od posljedica progutane plastike. 

Predsjednik i osnivač D'Bone Collector Museuma, morski biolog Darrell Blatchley, za CNN je ispričao da kit nije mogao probaviti toliku količinu plastike te da je ona u njegovom želucu počela okoštavati. 

"Umro je povraćajući krv", istaknuo je Darrell. 

Također je objasnio da kitovi i dupini vodu crpe iz hrane koju pojedu te da zbog želuca punog plastike ovaj kit više nije mogao konzumirati dovoljnu količinu hrane i da je preminuo od gladi i dehidracije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.