Proizvođač otkrio jedan detalj o proizvodnji Jaffa keksa, ljudi su u šoku

Ilustracija: 123RF, Facebook

LISTI odgovora na pitanja koja apsolutno nikako neće promijeniti naš život možete dodati i odgovor na pitanje koja je strana keksa Jaffa donja.

Vi se to možda niste pitali, no na internetu postoje ljudi koje je to toliko mučilo da su se javili kompaniji McVitie's.

Kako se ispostavilo, donja strana Jaffa keksa ona je prekrivena čokoladom, a čini se da postoji veći broj ljudi kojima je to nepojmljivo.

Korisnik društvenih mreža otkrio je da je poslao upit službenom profilu Jaffa keksa, a oni su mu odgovorili: "Hej, Davide, naši keksi Jaffa prolaze kroz rezervoar čokolade pa je čokoladni dio donji dio keksa. Hvala ti, Jaffa keksi", napisali su.

David je kratko napisao "WTF?", a nije jedini koji je u šoku: "Ovo apsolutno nema smisla. Čokolada bi kapala da je na dnu."

"O moj bože, cijeli svijet mi je upravo izokrenut naopako", dodao je drugi korisnik.

Glasnogovornik brenda potvrdio je za Good Housekeeping: "Kad radimo McVitie'sove kekse, bilo da je riječ o Chocolate Hobnobs, čokoladnim keksima Digestives i Jaffa keksima, oni prolaze kroz rezervoar čokolade. To ukratko znači da je donji dio čokoladni dio pa možemo potvrditi da je čokolada dno keksa."

>>>Nismo imali pojma: Ovo je najbolji način za pojesti Jaffa kekse

Prije dvije godine McVities's je otkrio koja je najbolja tehnika za jedenje Jaffa keksa. Po njima, trebali biste pomalo grickati rub, a potom pojesti sredinu sa želeom od naranče. Do tog su načina došli nakon konzultacija sa stručnjakom za hranu i okuse Stuartom Farrimondom koji je pak koristio znanstvene metode kako bi utvrdio da je najbolje prvo riješiti rubove, a onda sredinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.