PET kandidata suočilo se s iznimno zahtjevnim stres testom, koji je ispitivao njihove osjetilne vještine i tehničku preciznost. Nakon loših tanjura u prošlom izazovu, natjecatelji su morali zasukati rukave kako bi izborili svoj opstanak u MasterChefu.
Elva dominirala u prvoj fazi testa
Prva faza stres testa bila je izazov prepoznavanja namirnica dodirom, a kandidati su se našli u napetoj situaciji koja je zahtijevala hladnokrvnost i fokus.Dok su pokušavali prepoznati namirnice poput brazilskog oraščića, aronije, hobotnice, mini mozzarelle i čičoke, kandidati su pokazali različite reakcije. Josip je pokazao strah koji nije promaknuo ni ostalim kandidatima.
"Nikad nisam vidio uplašenijeg Josipa. Ne znam čega se preplašio", komentirao je Petar, dok je Irina primijetila da je i Bonaventura izgledao zbunjeno pred zadatkom. Unatoč pritisku, Elva je uspjela identificirati najviše namirnica, osvojivši tako prednost od dvije minute u sljedećem izazovu, dok je Moris imao najmanje pogođenih namirnica.
Ivo briljirao u testu vještine filetiranja grdobine
Druga faza donijela je test vještine filetiranja grdobine kojoj su kandidati morali skinuti kožu, izvaditi obraze i odvojiti filete s kostiju – sve to u samo deset minuta. Ivo je briljirao u ovom zadatku, brzo i precizno skidajući kožu s ribe, dok je Elvi dobro došla njezina prednost od dvije minute jer se borila s vremenom. Na kraju, Ivo je zbog svoje vještine oslobođen stres testa, štomu je osiguralo mjesto u daljnjem natjecanju.
Preostali kandidati – Elva, Josip, Moris i Bonaventura sada moraju replicirati jelo chefa Stjepana, također pripremljeno s grdobinom. Tko će u tome biti najbolji, a kome će grdobina označavati kraj puta u MasterChefu, doznat ćemo u novoj epizodi.