Preminuo bivši gitarist grupe Galija, najpoznatiji tamnoputi glazbenik bivše države

Foto: Facebook

PREMINUO je Jean Jacques Roskam, bivši gitarist srpske rock grupe Galija. 

Vijest o njegovoj smrti objavljena je na službenom Facebooku grupe, gdje su se bivši kolege iz benda oprostili od njega. 

"S velikom tugom saznajemo da je u ponedjeljak 26. listopada 2020. preminuo Žan Žak Roskam (Jean Jacques Roskam), gitarista i kompozitor koji je obilježio značajan dio Galijine karijere. Izuzetno šarmantni i karizmatični tamnoputi Belgijanac s Galijom je snimio pet albuma na kojima se potpisao kao gitarist, ali i kao autor pjesma", počeli su objavu. 

Sa velikom tugom saznajemo da je u ponedeljak 26. oktobra 2020. preminuo Žan Žak Roskam (Jean Jacques Roskam), gitarista...

Objavljuje GalijaUtorak, 27. listopada 2020.

"Žak je s Galijom odsvirao nebrojeno mnogo koncerata širom stare Jugoslavije, a  2011. godine je, nakon dvadeset godina pauze, kao specijalni gost ponovo zasvirao na bini sa svojim matičnim bendom na koncertu u Sava Centru kojim je Galija obilježila 35 godina postojanja. Grupu Galija za Žan Žaka vezuju izuzetno lijepa sjećanja i nevjerojatan broj sjajnih anegdota i uspomena. Njegov odlazak je veliki gubitak. Žan Žak Roskam, hvala ti za sve. Počivaj u miru", poručili su članovi benda Galija, a njihovi su brojni fanovi u komentarima izrazili tugu zbog smrti omiljenog glazbenika. 

Jean Jacques Roskam svojevremeno je bio najpoznatiji crnac bivše Jugoslavije, rođen u Kongu, odrastao u Belgiji, a živio je u Vrgorcu, gdje je sedamdesetih upoznao suprugu Neli s kojom je ostao. 

S Galijom je snimio pet albuma te bio autor brojnih pjesama, a s njima je zasvirao i 2011., nakon 20 godina pauze. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.