Preminula zvijezda serije Pa to je fantastično

Screenshot: Youtube/FAH

U PETAK je s 93 godine preminula slavna britanska glumica June Whitfield. Domaćoj publici najpoznatija je po ulozi majke Edine Monsoon u legendarnoj seriji Pa to je fantastično. Njen je agent potvrdio da je mirno preminula u noći s petka na subotu, ali uzrok smrti još nije otkriven. 

June iza sebe ima bogatu karijeru na radiju i televiziji koja je trajala gotovo 70 godina. 

Nakon smrti supruga Tima Aitchisona 2001. godine, June je nastavila živjeti sama, a tek se prošle godine preselila u dom za umirovljenike. 

Vijest o njenoj smrti rastužila je brojne slavne Britance, a Jennifer Saunders, koja je u seriji glumila njenu kći Edinu oprostila se od nje ovim riječima:

"Bilo je užasno tužno izgubiti June. Uvijek ću biti zahvalna što je pristala glumiti u našoj seriji, a još više na tome što mi je postala draga prijateljica. Živjela je i radila puna odmjerene dobrote. Svi smo je voljeli i jako će mi nedostajati".

"Srce mi je slomljeno zbog smrti moje drage prijateljice. Nikad neću zaboraviti njen talent, humor i velikodušnost. Uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu", rekla je Joanna Lumley koja je u seriji glumila Edininu nerazdvojnu prijateljicu Patsy. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.