Poznati putopisac natječe se za najpoželjniji posao u Hrvatskoj: "Valjda nije namješteno nekom uhljebu"

Screenshot: Facebook

HRVATSKI putopisac Tomislav Perko na svom je Facebook profilu objavio video kojim se prijavljuje za posao direktora predstavništva Hrvatske turističke zajednice u New Yorku.

Naime, HTZ je raspisala natječaj za deset novih direktora svojih inozemnih podružnica, a taj posao nosi plaću od 3100 eura, ali i pogodnosti poput pokrivenih 80 posto troškova stanovanja u gradovima u kojima će raditi. Riječ je o nekim od najljepših i najpoželjnijih turističkih destinacija na svijetu.

>>>VIDEO Zagrebački putopisac u tjedan dana skupio 50 tisuća kuna za svoju knjigu<<<

Natječaj traje do kraja mjeseca, a osim onih s iskustvom rada u turizmu, prijaviti se mogu i oni s iskustvo i znanje u području marketinga i odnosa s javnošću.

Perko se u svom 3,5-minutnom videu obraća HTZ-u i Ministarstvu turizma, pojašnjavajući da je on "optimist koji vjeruje da posao nije namješten za nekog uhljeba".

>>>Tomislav Perko ipak neće raditi "najbolji posao na svijetu", razlog: nije promovirao budućeg poslodavca<<<

"Roditelji su me uvijek pitali kad ću naći "pravi posao", i evo - trudim se udovoljiti njihovim željama", pojasnio je, a njegov video dosad je lajkan 5000 puta i pregledan 170.000 puta.

Perko je prije četiri godine pokušao dobiti "najbolji posao na svijetu", odnosno godinu dana besplatnog putovanja po svijetu za što bi na kraju uslijedila plaća od 100 000 dolara. Tada nije uspio, a ovog puta nada se da će imati više sreće. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.