Poznate mame na moru: "Odmor s djecom je daleko od bajke, ali ne žalimo za ludim provodima"

LJETOVANJE s djecom ponekad zna biti pravi izazov. Oni koji su barem jednom iskusili čari odmora s mališanima, znaju da bi se taj "odmor" u svakom smislu mogao nazvati "radnim odmorom", a to su nam potvrdile i poznate mame.

"Drugačije ni ne možemo ljetovati nego s djecom", rekla nam je Daniela Trbović koja je na odmoru sa svojim sinom Lovrom, dečkom Oliverom Frljićem i njegovim djetetom. Ulovili smo ih u vrijeme ručka, a poznata voditeljica kaže kako uživa na moru s njima. "Iako se takav odmor ne može baš nazvati odmorom, moram priznati da nam je lijepo. Ima nas sretnika koji imamo bake i djede u funkciji pa se možemo riješiti djece i otići na more bez njih. Moram priznati da sam razmišljala o tome, ali nisam uspjela u tom paklenom planu. Ali mogu reći da maštam o tome i potpuno razumijem kada se netko na to odluči", rekla nam je vrckava voditeljica.

"Dosta kasno sam u sve ušla, od toga da su mi kasno narasle grudi pa do toga da sam se kasno udala"

"Dane normalno provodimo. Naoružali smo se društvenim igrama, knjigama, perajama, dihalicama i uživamo", kaže nam Daniela. Ona tvrdi da nimalo ne žali za danima kada je ljetovala s društvom ili udvoje: "Dosta kasno sam u sve ušla, od toga da su mi kasno narasle grudi pa do toga da sam se kasno udala. Dugo sam bila sama bez djece i muža, natulumarila sam se i sada me luda ljetovanja na Zrću više ne zanimaju".

Budući da se njeno i Oliverovo dijete približavaju tinejdžerskim godinama, Daniela kaže kako s njima nema velikih problema te se oko svega mogu dogovoriti. "Ipak su to djeca od 11 i 12 godina pa se neke stvari mogu razumno riješiti. Za dvije, tri godine ćemo plakati za njima. Tad ćemo moći ljetovati sami, njima ćemo dati mobitel, džeparac i napucati ih van. Sad su još vezani za nas", zaključuje voditeljica.

"Svake godine jedva čekam da s njima odem na Pelješac"

Bojana Gregorić već tradicionalno ljeto provodi u obiteljskoj kućici na Pelješcu. "Tu sam s djecom, a uskoro će nam se pridružiti i Enes. Nije mi problem ljetovati s njima, već sam navikla da su oko mene djeca", rekla nam je lijepa glumica. Ona i Enes Vejzović imaju petogodišnjeg sina Raula i desetomjesečnu kći Zoe. "Djeca uživaju u moru, ne boje se ulaziti u vodu. Lijepo im je, a kad oni uživaju onda i mi uživamo", kaže Bojana i dodaje da ne razmišlja o tome da djecu ostavi bakama pa ljetuje bez njih. "Svake godine jedva čekam da s njima odem na Pelješac, da se malo maknem od grada i gužve, to mi je istinski odmor. Zaista nemam potrebe da ih ostavljam bakama", izjavila je glumica.

 "Ljetovanje s djecom je daleko od bajke"

Josipa Pavičić Yo kaže kako joj je ljetovanje ove godine poseban izazov, jer sa sobom vodi i malu bebu. Voditeljica je u ožujku rodila sina Rocca, a iz prvog braka ima 11-godišnjeg sina Vitu koji je također s njom na moru. "Otputovali smo čim je škola završila. Ljetovanje s djecom je daleko od bajke. Uvijek je vrlo aktivno i vrlo živahno, pogotovo kad imate malu bebu kao ja i jednog dječaka koji je zakoračio u pubertet. Dosta sam stroži tip majke pa nam je dobro. Nekad se malo posvađamo, nekad moram viknuti, nekad moram koristiti razne priče i objašnjenja, nije to samo tako", opisuje nam voditeljica.

"Naporno je biti na moru s njima, nije tako opušteno kad ste sami i kad znate da možete doći na plažu i niste dužni paziti niti brinuti se za nekog. Ja to ne bih nazvala odmorom, nego radnim odmorom, ali kad podvučem crtu, ne bih to mijenjala za ništa. Kad me Rocco pogleda i nasmije se od uha do uha ili me Vito zagrli, ničim izazvan, srce mi zatitra", kaže Josipa. Ona i Nico Bernardini ponekad odu sami na plažu, ali nakon nekog vremena počnu joj nedostajati djeca. "Imamo baku s nama tu, kao i dadilju. Nico i ja si priuštimo odlazak na more nasamo, odemo svaki drugi, treći dan na nekoliko sati sami na more. Ali onda vam nešto nedostaje, možda ne prvih sat vremena, ali kasnije shvatite da vam nedostaju djeca", tvrdi ona.

"Neki veličanstveni odmori sa sve četiri u zraku su prošlost"

Josipa tvrdi da ne žali za ljetovanjem udvoje kao niti za provodima s većim društvom. "Ne bih se mijenjala s nikim. Žestoka sam pobornica da ne bih nikad u životu mijenjala ono što sam prošla. Da nije tako, ne bi danas bili takvi kakvi jesmo. Neki veličanstveni odmori sa sve četiri u zraku su prošlost i ne bih se vraćala na to, ne žalim za tim. Ovako je baš kako treba biti, sretnija sam i zadovoljnija", smatra voditeljica. Za sad još ne razmišlja o proširenju obitelji, ali nema ništa protiv toga. "Trenutno ne planiram još djece, ali kako život donese, dobro će donijeti", zaključuje Josipa Pavičić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.