Poludjela kad je čula što je učitelj rekao njenoj kćerkici: "Moraš obojati kosu, to nije prirodno"

Ilustracija: Instagram (Na fotografiji nije djevojka iz teksta)

DVANAESTOGODIŠNJA Paris Lane, učenica jedne škole u engleskom Boltonu tvrdi da joj je jedan učitelj u školi rekao da mora obojati kosu jer "narančasta boja kose nije prirodna".

To se navodno dogodilo dok je učenica hodala školskim hodnikom da stigne na sat matematike. "Hodala sam i začula da netko viče za mnom. Okrenula sam se i upitala obraća li se meni, nisam baš ni vidjela tu osobu. Rekao mi je: 'Moraš ponovno obojati svoju kosu, narančasta nije prirodna boja'", tvrdi djevojčica za Daily Mail.

Njezina majka Nic je bijesna. "Čak sam joj i kupila smeđu boju za kosu jer je maltretiraju u školi", kaže ona. 

"Već je bila uznemirena, po prirodi je emotivna, a stalno je zovu tim pogrdnim nazivima zbog boje kose", kaže majka djevojčice. 

Na stranici škole koju Paris pohađa, među pravilima o odijevanju stoji da su zabranjene "ekstremne boje kose" te da "odluku o tome što je ekstremno donosi ravnatelj". 

Majka je zvala školu zbog incidenta, no tvrdi da su joj se nasmijali u slušalicu i rekli: "Pa nema problema, mi znamo da je narančasta njezina prirodna boja kose."

"To i nije baš smiješno nekome tko je već nesiguran oko boje svoje kose", kaže majka koja je i razgovarala s učiteljem koji je navodno rekao to njezinoj kćeri. "Rekao je da će sjesti i porazgovarati s Paris, ali još to nije učinio", kaže.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.