Policajci dobili otkaz jer su umjesto pljačkaša lovili Pokemone, žalili su se sudu

Foto: Shutterstock

DVOJICA policajaca iz Los Angelesa, Louis Lozano i Eric Mitchell, dobili su otkaz nakon što je otkriveno da su tijekom radnog vremena igrali Pokemon Go. Naime, za to vrijeme su trebali biti u potjeri za pljačkašima.

Ta situacija dogodila se 2017. godine te su Louis i Eric dobili otkaz, no žalili su se na odluku suda i tražili povratak na posao. Sud je 7. siječnja 2022. godine odbacio njihovu žalbu, piše USA Today.

Prema sudskim dokumentima, Lozano i Mitchell su obilazili područje patrole u jugozapadnom dijelu Los Angelesa u travnju 2017. godine. Tada su putem radija dobili poziv da se priključe potjeri za pljačkašima u obližnjem trgovačkom centru, no na taj poziv su se oglušili. 

Lagali da nisu čuli poziv o potjeri za pljačkašima

Snimke iz njihovog automobila pokazale su da su policajci bili u blizini trgovačkog centra gdje se dogodila pljačka i da su namjerno ignorirali poziv. Centrali su javili da se nalaze na drugom dijelu grada i pokušali su sakriti čime se zapravo bave. Na snimci se također čuje kako raspravljaju o Snorlaxu, liku koji se u igrici pojavio nekoliko ulica dalje. Idućih 20 minuta Eric i Louis su obilazili različite lokacije na kojima su se pojavljivali virtualni Pokemoni te su raspravljali o njima.

U sudskim dokumentima navodi se da su bivši policajci propustili uhvatiti pljačkaše. Tijekom žalbenog postupka, priznali su da su napustili područje rada kako bi pronašli Snorlaxa. Rekli su da je u parku u kojem su se nalazili svirala glasna glazba pa nisu čuli poziv, iako je na snimci vidljivo da su ga čuli i namjerno ignorirali. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.