Pokazali smo mladim Zagrepčanima najpoznatiji mobitel ikad. Odmah su ga prepoznali

Foto/Video: Index

NAKON što smo već provjerili prepoznaju li mladi Zagrepčani disketu, telefonske kartice i Walkman, ovoga puta odlučili smo im u ruke dati nekoć najpoznatiji mobitel na tržištu - Nokiju 3310. Provjerili smo znaju li koji model mobitela drže u rukama. 

Svi se sjećaju Zmije

Jedna djevojka isprva je bila zbunjena pitanjem koji mobitel drži u ruci. Misleći na svoj, odgovorila je Xiaomi, a potom shvatila da je pitamo za mobitel koji smo joj dali. "Odmah gafovi za TikTok. Ovo je Nokia 3310. Je l' je?" rekla je. "Izašla je nekad u moje doba, kad sam još mlada bila. Negdje 2000 i neke...", kaže. Smatra da Nokia 3310 nije bila skupa kada je izašla.

"Nije bila skupa za to vrijeme. Nekih stotinjak kuna. Ili više?" rekla je, a potom se iznenadila kad smo joj rekli da je taj mobitel, kad je izašao, koštao 1300 kuna. Sjeća se igrice koja je bila popularna na tom mobitelu - Snake (Zmija).

Na kraju nam je rekla da je imala sličan mobitel. "To su nepoderive stvari. Vidiš, 20 godina poslije imaš ga u ruci. Ne bih ga bacala, to je predragocjeno", rekla je.

@index.hr Znaju li mladi prepoznati Nokiu 3310? Tko je igrao Snake 😁😁 #zagreb #hrvatska #nokia3310 ♬ original sound - Index.hr

Druga prolaznica je također prepoznala o kojem je mobitelu riječ, ali je i ona pogriješila kad je u pitanju cijena. "Sto kuna", rekla je. "Ne znam kako ide inflacija i ne znam koliko su vrijedili takvi mobiteli. Računala sam, sad su vjerojatno 200, 300 kuna", dodala je. 

I ona je igrala Zmiju. "Igrala sam je, ali ne na ovakvom mobitelu. Nitko od mojih nije imao ovaj mobitel, koliko se ja sjećam", kaže.

@index.hr

Znaju li mladi prepoznati Nokiu 3310? Tko je igrao Snake 😁

♬ original sound - Index.hr

"Imam sličan doma"

Jedan mladić nam je rekao da je koristio Nokiju 3310 dok nisu pametni telefoni izašli. "Imam takav sličan doma za ne daj bože", rekao je te dodao da bi ga čak i koristio danas. "Zakaj ne? Ali iPhone je iPhone", kaže. 

Prvo se zbunio pa rekao da je Nokia 3310 izašla 80-ih, a potom se ispravio. "A tako negdje. 90-ih", rekao je, no bio je u krivu. On je od svih prolaznika bio najbliže cijeni te je rekao da misli da je mobitel kad je izašao koštao 1000 kuna. 

@index.hr

Znaju li mladi prepoznati Nokiu 3310? Tko je igrao Snake 😁

♬ original sound - Index.hr

"Nokia 3310, kako ne bih znao, klasik stari", rekao nam je jedan prolaznik. Kaže da ga je koristio ranije i da bi ga sigurno koristio i danas. "Jesam, koristio sam ga, igrao zmijicu, kako ne", kazao je.

@index.hr

Znaju li mladi prepoznati Nokiu 3310? Tko je igrao Snake 😁

♬ original sound - Index.hr
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.