Pojavila se bizarna izmišljotina o uraganu Florence - mnogi su nasjeli

Foto: Twitter

DRUŠTVENIM mrežama, a kasnije i dijelom američkih medija, proširila se bizarna laž da se u uraganu Florence nalaze i - morski psi.

Netko je, naime, napravio fake news na zabavnoj stranici breakyourownnews.com, gdje bilo tko može napisati bilo što u obliku vijesti, te stvorio priču da uragan sa sobom nosi i morske pse koje baca na kopno. 

Neki, naravno, nisu shvatili da je riječ o totalnoj gluposti pa su se uspaničili da će im poplavljene kuće još okružiti i morski psi.

Laž su prenijeli i neki ozbiljni američki mediji pa je tako radijski voditelj Rush Limbaugh mrtav ozbiljan u eteru rekao da "snimke iz zrakoplova pokazuju da je uragan povukao i morske pse" te da "bi stanovnici Sjeverne i Južne Karoline mogli završiti s morskim psom u dvorištu".

Autor glupe vijesti očito je netko inspiriran filmom Sharknado iz 2013. godine.

Osim one o morskim psima, američkom javnošću kružila je i još jedna dosta glupa laž o tome da stanovnici koji se nalaze na putu uraganu sve što ne mogu ponijeti sa sobom stave u plastičnu vrećicu i ubace u perilicu suđa. "Tako ćete to sačuvati od vode", pisalo je u bizarnom naputku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.