Pojačanje u BiH ekipi koja se sprema na Eurosong - Tko je Dalal?

Foto: Index/Press

NAŠI susjedi primili su se posla i posvetili se pjesmi s kojom će se predstaviti na ovogodišnjem Eurosongu. Šarena je to ekipa u kojoj se osim Ane Rucner našla i pjevačica Dalal Midhat Talakić.

"Moje zadnje gostovanje u Hrvatskoj bilo je prošle godine na rođendanskom koncertu mog velikog prijatelja, i dragog kolege Jacquesa Houdeka. To je ujedno bila i premijera mog prvog solo singla "Gdje sam ja?", a nakon toga sam ostvarila divnu suradnju s Andreom Qubrick - koja je pisala tekst i muziku za moj drugi single "Bombon". Ponosna sam na koncerte sa Sarajevo s Jazz Guerillom u sarajevskom jazz klubu Monument, kao i na to što sam dobila priliku da pjevam gospel himnu "Amazing Grace" na dočeku pape Franje u Sarajevu. Pripremam i svoj solo album koji bi trebao izaći krajem godine", priča Dalal za Index.



Protekli tjedan snimao se i spot za Eurosong, a premijerno je izvedena i pjesma. I dok hrvatska i dalje nema svog predstavnika a ni pjesmu, kod naših susjeda pripreme su očito u punom jeku.

"Pripreme teku odlično, jedva čekamo predstavljanje pjesme. Imamo sjajan tim. Almir Ajanović, autor pjesme jednoga dana mi je ponudio pjesmu koja mi je na prvo slušanje zazvučala duetski, a Deen i ja ove godine slavimo 20 godina prijateljstva, tako da su se nekako zvijezde poklopile. Kada smo shvatili da nam na pjesmi trebaju gudači, Deen je odmah nazvao svoju prijateljicu Anu Rucner koja je dala posebnu dimenziju svojim muziciranjem na violončelu. Jasmin Fazlić - Jala, koautor teksta, snimao je u studiju Tempo i čuo pjesmu, i jedna stvar je vodila ka drugoj. Sasvim iznenada, desio se Eurosong. Jako smo ponosni na naš tim", otkrila nam je Dalal koja je prokomentirala i glazbeni ukus u regiji.


"U posljednjih desetak godina, ne samo u regiji, nego i u cijelom svijetu, masovna muzička produkcija i internet su proizveli instant zvijezde i sve se svodi na nekoliko minuta slave. Pjesme ne stignete zapamtiti, ne ostaju da traju niti možete razlikovati autore i pjevače jer sve zvuči isto. Za to je kriv pretjerani konzumerizam i to se odrazilo i na muzičku industriju. Još uvijek mislim i vjerujem u to da kvaliteta ipak ispliva, i da ljudi znaju prepoznati dobru pjesmu. Mislim da će to biti slučaj s pjesmom predstavnicom BiH na Eurosongu".

Priznali to ili ne, Eurosong se itekako prati, gleda i komentira. "Na Eurosongu isplivaju sjajne pjesme ili fenomenalni scenski nastupi koje pamtite. Susjedsko glasanje nije presudno, a to su dokazali do sada Željko Joksimović, Hari Mata Hari i Marija Šerifović", zaključuje Dalal.

A koje to adute skriva BiH, saznat ćemo već večeras.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.