KUHAR John Sweeney izazvao je bijes na društvenim mrežama nakon što je na Twitteru objavio fotografiju načina na koji sprema svoj umak bolonjez.
U svoju je pripremu uključio crveni luk i cherry rajčice, što nije uobičajeno kod kuhanja ovog jela. Također je izostavio i mrkvu.
"Špageti bolonjez kakvi se trebaju raditi. Bez mrkve i s puno talijanske crvene", napisao je u opisu fotografije.
Odmah su mu se javili Talijani, koji su ga upozorili da se bolonjez ne kuha na taj način i da to nije ispravno.
"Ja sam kuhar iz Italije i mogu ti reći da je ovo krivo na mnogo razina", poručio mu je.
"Također mrkva, celer i luk idu u bolonjez. Kao i lovorov list, majčina dušica, peršin, sok od rajčice (ne mislim na crveni umak), češnjak i začin", dodao je.
Johnu su prigovorili i jer je bolonjez poslužio uz špagete, što u Italiji skoro nikada ne rade.