Podgoričani o ulici Milana Mladenovića: To je onaj pjesnik iz Beograda



USPRKOS oštrom protivljenju Hrvatske demokratske zajednice, grad Zagreb nedavno je dobio ulicu po imenu kultnog rokera, Milana Mladenovića. Naime, članovi HDZ-a isticali su kako postoje i neke druge glazbene grupe poput Animatora čiji je frontmen više zaslužio svoju ulicu u Zagrebu, a isticali su i Mladenovićevu "ovisničku prošlost".

No, ulica u Zabjelu, četvrti u južnom dijelu Podgorice, još od 2011.godine nosi ime pokojnog vođe Ekatarine Velike. Ulica Milana Mladenovića slijepa je ulica, duga oko 250 - 300 metara. Nije pretjerano sređena i ni po čemu se posebno ne ističe, a od ožujka prošle godine, stoji na zidu kuće Sanje Radević, prenosi vijesti.me. Sanja tvrdi da joj naziv odgovara i da je "super" što se ulica tako zove, no ostali mještani, čini se, nisu upućeni u opus EKV-a.

"Znam samo da je to neki pjesnik iz Beograda", kaže jedna starija mještanka. Trinaestogodišnja Staša čula je za Mladenovića, ali ne zna ni u kojoj grupi je svirao, ni koje pjesme je pjevao.

No, za razliku od Staše, postoje mnogi koji i danas slušaju EKV, a rodili su se poslije Mladenovićeve smrti. Grafiti s njegovim i likom pokojne Margite Stefanović, članova nekadašnjeg benda EKV, i danas se mogu vidjeti na nekoliko lokacija u Podgorici.

Na zgradi u centru grada je doskora je bio oslikan lik Milana Mladenovića sa stihovima: "U svakom porazu ja sam vidio dio slobode..." Također, osim podgoričke ulice, plato ispred Doma omladine u Beogradu nosi ime po Mladenoviću od 14. srpnja 2011. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.