Pjesmu Lijepa si danas Cubismo i Nola posvetili sestrama, doktoricama, blagajnicama

Foto: Press

PRIJE nekoliko tjedana Cubismo i pulska grupa Nola u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a izdali su pjesmu Lijepa si danas, koja je odmah osvojila radijski eter. U planu je bio i spot koji je trebao biti snimljen na velikom koncertu u zagrebačkoj Tvornici, no zbog koronavirusa koji je zahvatio Hrvatsku, ali i cijeli svijet, koncert je otkazan, a tako i snimanje spota. Zato su glazbenici došli na ideju da spot snime iz svojih kuća i tako još jednom ukažu na važnost društva da se ponaša odgovorno i ostane doma. Pjesmu Lijepa si danas posvetili su svim onim mamama, kćerima i bakama koje moraju raditi da bismo mi imali siguran i koliko-toliko normalan život, a najviše što mi možemo učiniti za njih je da ostanemo doma i mislimo na njih i poručimo im - lijepe ste danas.

"Doktorice, sestre, blagajnice, bankarice, čistačice, novinarke... Toliko je žena koje svaki dan moraju ići na posao i ugroziti svoj život i život svojih obitelji da bismo mi imali sigurnu svakodnevicu i zato im posvećujemo ovu pjesmu Lijepa si danas i radi njih ostajemo doma", rekao je Hrvoje Rupčić, jedno od zaštitnih lica grupe Cubismo.

S njim se slažu i članovi skupine Nola, od kojih je ideja i potekla.

"Mi smo u Puli, Cubismo i Jazz orkestar HRT-a na kontinentu i u Dalmaciji i jedini način kako da odgovorno napravimo spot je da ga snimimo od doma. A pjesma Lijepa si danas u originalu je napisana za moju suprugu Gabi i pomislio sam kako bi svakoj ženi u ova teška vremena sigurno dobro došlo da joj kažemo Lijepa si danas. Pa i s maskom", rekao nam je Marijan Jelenić iz Nole.

Spot je sniman u domovima članova skupina Cubismo i Nola kao i kod maestra Mirona Hausera i članova Jazz orkestra HRT-a, a za kraj, po uzoru na pljesak u 20 sati, i djeca glazbenika i njihovih prijatelja nagradila su sve zaslužne u ovim teškim trenutcima velikim pljeskom.

Tako nam je Hrvoje Rupčić zasvirao u svom domu na hrpi toaletnog papira, Ricardo Luque pokazao umijeće prevrtanja palačinki, a Marijan i Gabi iz Nole zaplesali su u svom domu i studiju, neki su izašli na svoje balkone, sretniji u dvorišta, a neki imaju privilegiju da im je ispred kuće i morska obala pa su pošteno udahnuli zraka na osami u Korčuli.

Inače pjesma Lijepa si danas je prvi singl s nadolazećeg albuma Cubisma Tumbao, koji je nastao u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a. Novi album Tumbao izlazi nakon desetogodišnje diskografske pauze Cubisma pa će se na njemu osjetiti sva snaga, emocije i ideje prikupljene tijekom perioda kada se bend više fokusirao na live nastupe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.