Maestro je već sad kandidat za Oscara. U Veneciji dobio ovacije od sedam minuta

Foto: Press

Maestro, dugoočekivani drugi film Bradleya Coopera, koji je režirao i u kojem glumi, prikazan je na Venecijanskom filmskom festivalu. Drama o životu legendarnog skladatelja Leonarda Bernsteina dobila je sedmominutni pljesak na svjetskoj premijeri u kazalištu Sala Grande u subotu navečer.

Cooper, koji glumi Bernsteina i Carey Mulligan, koja glumi njegovu suprugu Feliciju, nisu prisustvovali događaju zbog štrajka filmaša. No, pojavilo se Bernsteinovo troje djece - Jamie Bernstein, Alexander Bernstein i Nina Maria Felicia Bernstein. Oni su nakon prikazivanja pozdravili publiku sa suzama u očima, a nakon toga zaplesali i glumili dirigente u čast svog oca.

 

Film je dobio ogroman pljesak i ovacije koje su trajale punih sedam minuta.

Već sad je vjerojatno da će Maestro biti Netflixov veliki kandidat za Oscara ove godine. Cooper će se, piše Variety, natjecati u četiri kategorije - za najboljeg redatelja, glumca, producenta i scenarij, dok se Mulligan nada nominaciji za najbolju glumicu.

Film prati ljubavnu priču

Film se usredotočuje na Bernsteinov odnos sa suprugom Felicijom (Carey Mulligan), od udvaranja do braka koji se, stoji u najavi, "bolno savija pod težinom njegovih homoseksualnih ljubavnih veza". Cooper je s Joshom Singerom napisao scenarij, a film su producirali Martin Scorsese i Steven Spielberg.

Ovo je drugi film koji je režirao Bradley Cooper. Prvi je bio megauspješni A Star is Born.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.