Amel, Ante i Adin - riječki srednjoškolci koji su spasili ženu iz požara

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

SREDNJOŠKOLCI Ante Vukušić, Amel Topić i Adin Solak iz Prometne škole Rijeka pomogli su u ponedjeljak starijoj ženi nakon što je buknuo požar u stanu ispod njezina, u kojem je smješten hostel. 

"Ja sam evakuirao ljude iz zgrade i pomagao kolegi pri gašenju požara. Kad smo vidjeli da ne možemo ugasiti požar, pitao sam postoji li još netko u zgradi, no nisu mi znali odgovoriti", rekao je Ante Vukušić. Čuli su viku i dozivanje u pomoć. "Kolega i ja smo se okrenuli i krenuli u stan iznad ovog gdje je buknuo požar", kaže on. Trojac je pomogao evakuirati nekoliko ljudi. 

"Ništa nismo vidjeli od dima, pa smo pali sa stepenica"

"Nakon poziva u pomoć od stranca, kada smo potrčali gore, nismo ništa vidjeli od dima. Pekle su nas oči i kašljali smo. Nakon što smo došli do tog stana gdje je bila gospođa, uzeli smo je zajedno sa strancem. Krenuli smo se spuštati i zbog tog silnog dima ništa nismo vidjeli, pa smo pali sa stepenica", kaže Amel Topić. Njihov kolega Adin Solak je čuo kad su pali i brzo potrčao u pomoć.

"Trenutak prije sam se ja zagubio u tom dimu kad smo išli gore po staricu. Ja sam čuo kad su pali i odmah sam im otišao pomoći. Grupno smo izašli iz zgrade i na kraju smo ženi imobilizirali nogu te ju je hitna odvezla dalje na liječenje", tvrdi Adin Solak. 

"Kao kolektiv možemo reći da smo fascinirani kako su ti mladi ljudi u tako zahtjevnoj situaciji donijeli tako zrelu i hrabru odluku koja je presudila da se ne dogodi velika tragedija. Mi ponekad njih doživljavamo kao djecu, makar znamo koliko u njima ima dobrote, plemenitosti i ljubavi za svakoga", rekla je djelatnice škole o hrabrim dečkima. 

U požaru, srećom, nitko nije stradao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.