Ovo je Varaždinka koja je u avionu za Rijad porodila ženu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

VARAŽDINKA Dajana Car porodila je ženu u avionu tijekom leta.

"Jedan od najvećih strahova u životu mi je bio da se nešto ne dogodi na letu na kojem sam ja. Međutim, ovog Uskrsa se to dogodilo, na letu do Rijada", započela je svoju priču ova 28-godišnjakinja koja je prošle godine otišla raditi na Arapski poluotok.

 

"Spavala sam u avionu i čula sam stjuardese da pitaju ima li medicinskog osoblja na letu. Vidjela sam da se nitko ne diže pa sam se digla ja. Odveli su me na kraj aviona gdje sam vidjela ženu koja se porađa. Kad sam stigla, skoro je sve bilo gotovo, žena je rodila u četiri truda", kaže Dajana.

"Zamotali smo dijete u deku, dale mami i avion je nakon toga sletio za pet minuta. Hitna je odmah ušla u avion kad smo sletjeli, preuzeli su ženu i dijete, a mi ostali putnici smo se iskrcali. Sve je bilo ok dok nisam otišla s aerodroma, kad sam počela razmišljati o svim stvarima koje su se mogle dogoditi", prisjetila se.

"Plaća je oko 30.000 kuna"

Dajana u Rijadu radi u Vojnoj bolnici, a prije toga je radila u Zagrebu, u Klinici za ženske bolesti i porode. Do posla na Arapskom poluotoku došla je preko češke agencije za zapošljavanje, a sama procedura zapošljavanja trajala je oko osam mjeseci.

"Najveće plaće imaju Saudijke. Kod plaće za stranog radnika oni gledaju prosjek iz zemlje iz koje dolaziš, plus dio kojim te privuku, plus radno iskustvo, specijalizacija i staž. Plaća je oko 30.000 kuna", otkrila je ranije u intervjuu za Regionalni.com.

Dajana je trenutno u rodnom Varaždinu, a u lipnju se ponovno vraća u Saudijsku Arabiju, ovog puta u Medinu. "Dobila sam posao u poluprivatnoj bolnici u Medini, također na odjelu ginekologije i porodništva. Lijepo je doći u Varaždin i vidjeti svoje, no moj život je u Saudijskoj Arabiji", zaključuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.