Ovo je nova Miss Universe Hrvatske

Foto: Index/Josip Bandic / CROPIX/Tomislav Miletic/PIXSELL

Nova Miss Universe Hrvatske je Zrinka Čorić. 

Predstavljat će Hrvatsku na 73. izboru za Miss Universe koji se ove godine održava u Meksiku. Krunu joj je predala Andrea Erjavec, prošlogodišnja pobjednica.

Prva pratilja je Marta Leković, a druga je Lana Vuković. Claudia Mihoković je treća pratilja, a Sofya Kotava proglašena je četvrtom pratiljom. Za Miss simpatičnosti izabrana je Lana Vuković. 

Tko je nova Miss Universe Hrvatske?

Zrinka ima 22 godine i dolazi iz Dubrovnika. Završila je Srednju medicinsku školu. Kaže da je, unatoč rizicima, uvijek pokušala slušati sebe te na taj način učiti nositi se usponima i padovima koji su je doveli do većeg samopouzdanja. Kroz modu i fotografiju Zrinka pronalazi inspiraciju za sve, a u slobodno vrijeme bavi se fitnes treningom, čitanjem knjiga moderne psihologije, a putovanja joj daju osjećaj slobode i stvaraju uvijek nove uspomene.

Zrinka se često uključuje u razne humanitarne akcije gdje pomaže djeci, odraslima te brizi za okoliš. Ranije je naglasila da bi se kao Miss Universe Hrvatske zalagala za podizanje svijesti i brige o mentalnom zdravlju i smanjenju stigme povezane s tim problemom te za osnaživanje žena i djevojaka i poticanje u ostvarenju njihovog punog potencijala, liderstva, obrazovanja, rada na samopouzdanju.

Ove djevojke bile su u top 5

Izbor za Miss Universe Hrvatske održan je u Zagrebu, a za prestižu titulu borilo se 15 finalistica. Djevojke su se u finalnom izboru predstavile u večernjim i cocktail haljinama te kupaćim kostimima. U top 5 ušle su: Zrinka Čorić, Sofya Kotava, Marta Leković, Claudia Mihoković i Lana Vuković.

U top 10 našle su se i Sara Antić, Dajana Barišić, Lorena Čačija, Anastasija Ičević i Matea Ilić.

Sudjelovale i dvije udane žene

Nakon što su se na posljednjem svjetskom izboru Miss Universe prvi put u povijesti natjecale udane žene i majke, taj trend nije zaobišao ni hrvatsku inačicu ovog prestižnog izbora. Prvi put u povijesti na izboru Miss Universe Hrvatske sudjelovale su čak dvije udane žene. 

Voditelji izbora bili su Jelena Glišić i Davor Garić, a u glazbenom programu nastupili su Kim Verson, operna pjevačica Marija Vidović te pobjednik The Voicea Hrvatska Martin Kosovec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.