Foto: 123rf
AKO VAM se jako sviđaju makaroni, pod čime mislimo na francuske slastice, a ne tjestenine, prilično jednostavno ih možete napraviti kod kuće.
Sastojci:
Tri bjelanjka sobne temperature
50 grama šećera
280 grama šećera u prahu
100 grama bademova brašna
3 kapi crvene boje za hranu
Za punjenje
225 grama svježeg krem sira
160 grama šećera u prahu
2 žlice mlijeka
džem od jagode
Priprema:
Tri bjelanjka umutite mikserom, i dalje miješajući dodajte šećer. Bademovo brašno uspite preko sita kako ne bi bilo grudica, a isto napravite i sa šećerom u prahu.
Lagano miješajte lopaticom dok ne dobijete nježnu smjesu.
Pla smjese prebacite u drugu zdjelu i dodajte boju za hranu. Promiješajte dok ne dobijete jednoličnu nježno ružičastu boju. Potom obje smjese prebacite u dvije vrećice, a potom ih spojite u jednu kojoj ćete odrezati vrh.
Smjesu istisnite u obliku krugova na papir za pečenje, a kad završite udarite limom za pečenje o radnu površinu kako bi kolačići "sjeli". Ostavite ih da stoje sat vremena.
Za punjenje pomiješajte krem sir, šećer u prahu i mlijeko te izmiješajte mikserom.
Kolačiće pecite 15 minuta u pećnici ugrijanoj na 140 stupnjeva.
Kad se ohlade na jedan nanesite punjenje i džem od jagode te preklopite drugim.
Dobar tek!